De zomer is de perfecte tijd om allerlei festivals af te struinen. Maar is het wel eens in je opgekomen om in het buitenland wanneer je op vakantie bent een festival te bezoeken? Met name het Servische EXIT festival is een échte must visit, om allerlei verschillende redenen. Staat ‘ie al op je bucketlist?

 

EXIT festival 2022

Het EXIT festival heeft dit jaar plaatsgevonden van 7 t/m 10 juli op het Petrovaradin Fort in Novi Sad, Servië. En het was zoals altijd weer een groot succes! Dat moet ook haast wel, het festival is één van de gaafste festivals in Europa. Het festival vond ruim 20 jaar geleden voor het eerst plaats, begon als een studentenprotest en was bedoeld voor liefhebbers van allerlei muziekgenres. Ook vandaag de dag is dit nog het geval. Van rock, punk en metal tot elektronica, house en popmuziek, voor iedereen is er wel wat te vinden.

52206382288_ab87ce6234_c 52206396441_d575e4a44c_c

Line-up op het festival

De line up van EXIT is indrukwekkend. Grote namen zoals Afrojack, Nick Cave & The Bad Seeds, Masked Wolf (van Astronaut in the Ocean), Jax Jones en Iggy Azalea traden dit jaar op. Maar zij waren niet de enigen. Zo kwam Calvin Harris op de main stage en waren Dennis Sulta, Mochakk en Space Motion te vinden in de dance area, die de boel tot in de late ochtenduren op stelten wisten te zetten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door EXIT Festival (@exitfestival)

Festival voor op je bucketlist!

Dit festival is een must-visit en moet je zeker op je bucketlist zetten. Niet alleen door de line up, maar met name door de locatie en de sfeer om het festival heen. EXIT wordt namelijk gehouden in het Fort van Petrovaradin. Het is een prachtig fort in de Servische stad Novi Sad. Het fort is enorm, en daarom is er plek voor meerdere podia. Zo is er ook een silent disco, zijn er meerdere plekken om een hapje te eten, en kan je vooral even heerlijk verdwalen op het terrein dat is voorzien van trappen, bruggen, tunnels en sluiproutes naar andere stages. Je komt altijd wel weer wat nieuws tegen, dat maakt EXIT zo bijzonder.

Het is het dan ook het grootste popfestival van de Balkan. Het is een ervaring om niet te vergeten. De hele stad is in thema van het festival en iedereen staat te springen om het festivalterrein te betreden.

Wil je er volgend jaar bij zijn? Meld je dan nu al aan om jouw tickets te scoren voor EXIT festival 2023!