30 minuten per dag bewegen is hetgeen wordt aangeraden. We doen dan ook zoveel mogelijk om ons daaraan te houden. Lopen naar het werk, fietsen of even een rondje lopen in de pauze. Toch zijn er andere hele simpele en snelle manieren, die maar 1 minuutje duren, die ook nog bijdragen aan je gezondheid.

Gezondheid is een gevolg van je dagelijkse keuzes

Aditi Nerurkar is arts en werkzaam aan Harvard. Zij zweert bij deze kleine gewoontes om je gezondheid te verbeteren. Volgens haar is je gezondheid een gevolg van de keuzes die je maakt in het dagelijkse leven. Kleine dingetjes doen voor je gezondheid is beter dan helemaal niets doen. Alle beetjes helpen. Met dat in het achterhoofd adviseert Aditi Nerurkar de volgende, hele snelle, oefeningen die bijdragen aan je gezondheid.

  1. Een minuut touwtje springen is goed om je hartslag een boost te geven, calorieën te verbranden en het is goed voor je botversterking.
  2. Wanneer je aan het werk bent zit dan rechtop. Ga tevens waar mogelijk af en toe even staan aan een hogere tafel. Dit zorgt voor minder rugklachten en een betere houding.
  3. Glimlach of lach om je humeur te verbeteren en je stressniveau te verminderen. Zelfs wanneer je lach nep is, werkt het voor je hersenen. Ze geven dan een positief gevoel af.
  4. Schrijf vijf dingen op waarvoor je dankbaar bent. Hierdoor besef je de goede dingen die je hebt en wordt je positiever. Dit zorgt voor de kracht om door te gaan.
  5. Voeg wat schijfjes groenten of fruit toe aan je water voor extra smaak in plaats van het drinken van frisdrank
  6. Zit je veel achter de computer? Zorg er dan voor dat je leeft volgens de 20-20 regel. Kijk elke 20 minuten even van je computer op naar iets in de verte voor minstens 20 seconden om je ogen zo even rust te gunnen.
  7. Wanneer je geïrriteerd of boos bent, tel dan (zoals je vroeg van je moeder leerde) tot tien en haal tussen elk getal een keer diep adem om te ontspannen.

gezondheid-1-minuut-femfem