Amerika kent ontzettend veel mooie plekken. Het is het derde grootste land ter wereld en er zijn talloze bijzondere plekken te vinden, die je niet mag missen. Maar wat zijn nou de mooiste? En welke plekken zijn echt de moeite waard om te bekijken? Speciaal voor jou hebben we ze op een rijtje gezet, zodat jij jouw droomreis gaat beleven!

Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Het staat vooral bekent om zijn aardpijlers, door erosie gevormde dunne rotsformaties in vele kleuren die 60 meter hoog kunnen worden. Het ziet er adembenemend mooi uit!

Incredible Bryce Canyon National Park, Utah

Foto via: Istock

Richmond, Virginia

Richmond kent een rijke historie. Het is namelijk een van de oudste steden van Amerika. Aan de rivier heb je veel gezellige eetgelegenheden, een nieuw Afrikaans museum een leuke buitenactiviteiten. Er is genoeg te doen dus!

Railroad Bridge

Foto via: Istock

Portland, Maine

Portland is een oude stad, aan de kust van Maine. Het zit vol met leuke boetiekjes, winkels en restaurantjes. De stad heeft 66.000 bewoners en is daarmee de grootste stad in Maine. Hoe cute ziet de kustplaats eruit!

Portland Head Light

Foto via: Istock

California’s Redwood Coast

Oke.. het is misschien niet een plek waar je meteen aan denkt om heen te gaan, maar daarom niet minder leuk. Deze plek is bijzonder door de 175 kilometer lange ruige kustlijn, de gezellige badplaatsen en het feit dat hier de hoogste bomen ter wereld staan. Zeker een plek om te bezoeken!

California Coastal Redwood Forest

Foto via: Istock

Dit is misschien wel één van de bijzonderste en meest spectaculaire natuurgebieden van Amerika. Het ligt op een slapende vulkaan met talloze geisers en warmtebronnen eromheen. Het vetste misschien nog wel is dat er af en toe geisers metershoog de lucht inspuiten. Hoe vet is het om dat mee te maken!

Hot water natural pool in Yellowstone NP

Foto via: Istock

Cincinnati, Ohio

Als je aan Cincinnati denkt, denk je aan rivieren. Het wordt ook wel ‘de rivierstad’ genoemd. Bekijk de prachtige 19e-eeuwse architectuur en breng een bezoek aan het Cincinnati Museum Centre.

Cincinnati

Foto via: Istock

Minneapolis, Minnesota

Hou je van shoppen? Ga dan naar Minneapolis! Hier heb je namelijk veel grote shopping mals waar je helemaal los kunt gaan. Ook heeft de stad veel mooie meren en indrukwekkende wolkenkrabbers. Voor ieder wat wils dus!

US Bank Stadium in Downtown Minneapolis

Foto via: Istock

Yosemite National Park staat bekent om zijn uitgesleten schuivende gletsjers. De bekendste rotswanden zijn Half Dome en El Capitan. Deze worden dan ook veel beklommen door bergbeklimmers. Ben je hier niet zo fan van? Geen probleem. Je kan hier kamperen, fietsen en hiken in de meren en rivieren.

iStock-643842774

Foto via: Istock

Wauw. Hoe mooi ziet de Antelope Canyon eruit! Je zou het niet denken, maar het is nog redelijk onbekend. De richel tussen twee rotsplateaus, uitgesleten door water en modder leveren de mooiste plaatjes op.

Antelope Slot Canyon

Foto via: Istock

The Glacier National Park ligt helemaal in het noorden van de Verenigde staten op de grens van Canada. Het park is ruim 4000 vierkante kilometer lang en er liggen zo’n 130 meren en gletsjers. So pretty!

Glacier National Park, Montana

Foto via: Istock 

Zoek je het liever dichterbij op? Dit zijn de meest romantische overnachtingen in Nederland.