Een helderblauwe zee, parelwitte stranden en helemaal niemand om je heen: klinkt als een perfecte vakantie toch? Maar waar vind je nou zo’n hemel op aarde die ’s zomers niet zwart ziet van de toeristen? Dit zijn de 10 meest afgelegen eilanden in de wereld!

@danyana96
@danyana96

Paaseiland (Chili)

Wie echt even helemaal geïsoleerd van de buitenwereld wil zijn, zal een tripje naar het Paaseiland helemaal te gek vinden. Het Paaseiland ligt in de Stille Oceaan met zijn dichtstbijzijnde ‘buur’ op maar liefst 1.900 kilometer afstand. Paaseiland staat bekend om zijn honderden enorme beelden die over het eiland verspreid staan. Gaaf toch?

De Galapagoseilanden (Ecuador)

Ook de Galapagoseilanden zijn een perfecte vakantiebestemming voor wie even weg wil van de maatschappij. De Galapagosarchipel ligt ter hoogste van de evenaar in de Stille Oceaan en bestaat uit tal van grote en kleine eilandjes. Op de Galapagoseilanden vind je de mooiste flora en fauna. Zo zal je zeeleguanen, landschildpadden en galapagospinguïns tegenkomen op de eilanden. Dat is nou goed gezelschap!

De San Blas-eilanden (Panama)

Ondanks dat de San Blas-eilanden niet zo ver van de oostkust van Panama liggen, zijn ze nog niet zo ontdekt door toeristen. Van de 357 eilanden zijn er slechts 40 bewoond. De kans is dus groot dat je letterlijk op een onbewoond eiland terechtkomt!

De rotseilanden van Palau

Het land Palau bestaat uit zo’n 340 eilanden, op ongeveer 500 kilometer van de Filipijnen. De rotseilandjes bestaan uit kalksteen en bezitten witte stranden, blauwe meren en prachtige grotten. Een van de bekendste meren is het Jellyfish Lake op het eiland Eil Malk, waar miljoenen kwallen leven. Veel mensen zal je op deze eilanden niet tegenkomen!

Mafia Eiland (Tanzania)

In tegenstelling tot het bekende Tanzaniaanse eiland Zanzibar, krijgt Mafia Island weinig bezoek van toeristen. Op dit eiland kan je dus zeker genieten van zon, zee en stilte. Chole Bay, een baai aan de zuidoostkust van het eiland wordt omringd door prachtige stranden. Wie tijdens het duiken mooie koralen wil zien, moet absoluut naar de Chole Bay!

La Digue (Seychellen)

La Digue is één van de eilanden van de Seychellen, een eilandengroep in de Indische Oceaan. Ondanks dat je hier de mooiste landschappen en hagelwitte stranden vindt, is het eiland nog niet overspoeld door toeristen. Je kan hier dan ook op een rustige exotische vakantie gaan!

Christmaseiland (Australië)

Op Christmaseiland of Kersteiland wonen ongeveer 1.400 mensen en is beroemd om zijn enorme populatie rode krabben. De jaarlijkse trek van de krabben is een natuurfenomeen waar natuurliefhebbers speciaal voor naar het eiland komen. Ook zal je zeeschildpadden en walvishaaien tegen kunnen komen tijdens een heerlijke vakantie op dit eiland.

Pitcairn (Verenigd Koninkrijk)

Hoewel het eiland Pitcairn behoort tot het Verenigd Koninkrijk moet je toch echt wat langer reizen om hier te komen. Het eiland ligt namelijk in de Stille Oceaan, op meer dan 5.000 kilometer verwijderd van Nieuw-Zeeland. Er wonen maar 50 mensen op dit eiland, wat betekent dat je er heerlijke rust zult vinden.

De Vanuatu-eilanden

Een andere eilandengroep die je zal vinden in de Stille Oceaan is de Vanuatu archipel. De archipel bestaat uit 83 eilanden, waarvan een aantal onbewoond zijn. Op de paradijselijke stranden van de Vanuatu-eilanden zal je weinig andere toeristen tegenkomen. Houd er wel rekening mee dat er meerdere actieve vulkanen op de eilanden zijn. Er zit dus een risicootje aan een vakantie op deze eilanden!

Tristan da Cunha (Verenigd Koninkrijk)

De eilandengroep Tristan da Cunha ligt in de zuidelijke Atlantische Oceaan. De archipel behoort tot het Verenigd Koninkrijk en is de meest verafgelegen bewoonde eilandengroep ter wereld. Een bezoekje aan deze eilandengroep is best speciaal. Je moet namelijk eerst toestemming vragen aan het eilandbestuur om te mogen komen. Het duurt maar liefst vijf of zes dagen om de eilanden te bereiken!

Zin om op een luxe vakantie te gaan? Misschien is varen op deze watervilla bij Bora Bora wel wat voor jou!