Van podcasts kunnen we geen genoeg krijgen. Vooral als deze over onderwerpen gaan waar wij als vrouw mee dealen. Sinds je deze zelf in Spotify kunt opzetten, zijn er veel podcasts geboren die ons inspireren nét iets meer uit onszelf te halen. Selflove, feminisme, politiek of humor; je vindt het allemaal terug in deze tien podcasts.

  • DAMN, HONEY

DAMN, HONEY is misschien wel uitgegroeid tot één van de grootste feministische podcasts van Nederland. Je hebt er dan ook vast weleens van gehoord. In hun podcast nemen Marie Lotte en Nydia je mee in al hun dagelijkse avonturen en gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Deze staan in contact met  feminisme. Oftewel, volgens hen, shit waar je als vrouw tegenwoordig mee moet dealen. Zo bespreken ze onderwerpen als catcalling, rotgedrag op festivals maar ook over vrouwen in de kunst. Kortom: wij raden hem aan!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door DAMN, HONEY (@damnhoneyhetboek) op

De afleveringen duren ongeveer een uur tot anderhalf uur.  Luister deze hier.

  • Mayra Louise

‘Het is niet je lijf dat je in de weg zit, je bent het zelf.’ Mayra Louise haar podcast gaat over alles omtrent gelukkig zijn met jezelf. Happy is not a dress size, het gaat over je goed voelen in je lijf welke maat je ook hebt. Mayra gaat in haar podcast in gesprek met vrouwen die haar inspireren op het gebied van selflove en selfcare. Zij wilt hiermee ook jouw zelfliefde een boost geven in je leven. Met onderwerpen als ‘Yup, ik ben dik. En dat is oké.’ en ‘Dag dieet, tot nooit meer ziens’ geeft Mayra Louise je een frisse blik op een lastig onderwerp. We say: go listen! 


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mayra | Self-Love Feeder (@mayralouise) op

De podcast heeft afleveringen van ongeveer vijftig minuten. Luister hem hier.

  • Dipsaus

De podcast Dipsaus, gemaakt door Anousha, Ebissé en Mariam, is door en vóór vrouwen van kleur. Voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in een ander geluid dan dat er in de standaard media vertoond wordt. Wat je kunt verwachten van de podcast? Politiek, een flinke dosis humor en originaliteit. De afleveringen zijn ontstaan uit de behoefte om verhalen en maatschappelijk relevante onderwerpen vanuit het perspectief van vrouwen van kleur te vertellen. Zo krijg je een breder beeld dan de standaard meningen. Onderwerpen als ’99 problems, but my afro ain’t one’ tot #metoo komen aan bod. Al met al in één woord omschreven: inspirerend!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dipsaus Podcast (@dipsauspodcast) op

De Dipsaus afleveringen duren ongeveer anderhalf uur. Beluister deze hier.

  • Artjanna’s succesverhalen

Wat is er meer inspirerend dan succesverhalen van anderen, met daarbij hun ups en downs? Wij zouden het niet weten. Wanneer je hier geïnteresseerd in bent en zelf aan het begin staat van je ondernemerschap, dan is Artjanna’s podcast jouw ultieme bron van inspiratie. Hierin worden verhalen verteld die je vaak niet publiekelijk hoort. De moeilijkheden die komen kijken bij een vak en de fijne kneepjes komen aan bod. Zo hoor je échte verhalen over de weg naar succes. Eén bron aan realness dus.

Deze podcast afleveringen duren ongeveer van 30 minuten tot een uur. Luister ze hier.

  • Gurls Talk

Gurls Talk is een engelse podcast dat wordt gemaakt door het Britse model Adwoa Aboah. Mental health staat hierin centraal. Het is dé podcast waar vrouwen samenkomen, praten en voor dingen opkomen waar zij het niet mee eens zijn. Adwoa is bijvoorbeeld erg open over haar eigen ervaringen met geestelijke gezondheid en wil daarmee een veilig plek opbouwen voor mensen om ook na te denken over hun gesteldheid. In de podcast maakt zij zich hard voor onderwerpen die zij ertoe vindt doen zoals seks, politiek en liefde. Zo heeft ze bijna elke aflevering een gast die komt meepraten voor extra inspiratie.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door GURLS TALK (@gurlstalk) op

Deze podcast afleveringen duren ongeveer 30 minuten. Luister deze hier.

  • TED Talks daily

Je hebt vast weleens van Ted Talks gehoord. Dit zijn inspirerende verhalen van mensen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo kan het gaan over flirten, feministische aspecten of het geloof. Alles wat jij je maar kan bedenken. Deze verhalen worden verteld om jou aan het denken te zetten of je van een nieuwe kijk op onderwerpen te voorzien. Al met al zijn Ted Talks enorm leerzaam en kun je hier een heleboel inspiratie uithalen. Dit is dan ook precies wat de podcast van Ted Talks is. Met deze verhalen creëer je gemakkelijk de beste versie van jezelf.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door TED Talks (@ted) op

De TED Talks podcast luister je hier.