Een relatie hebben is leuk, maar niet altijd bedoeld om te ‘aan’ te houden. Soms is het beter om het uit te maken, als jullie constant ruzie hebben over hetzelfde onderwerp (of elke keer een ander) bijvoorbeeld. Natuurlijk is de eerste stap om erover te praten maar als dat niet gaat is de beste optie om er een punt achter te zetten.

relatie FEM FEM

1. Dezelfde ruzies komen keer op keer terug

Ruzies in een relatie zijn normaal, je word er sterker van. Als jij en je partner steeds over hetzelfde probleem ruzie maken en jullie voelen je allebei keer op keer niet gehoord is het misschien tijd voor andere maatregelen. Ga bijvoorbeeld samen met een therapeut praten over jullie problemen of probeer het probleem anders aan te pakken. Zolang jullie beide meewerken en het beste willen voor elkaar is er niks aan de hand, maar hebben jij of je partner er eigenlijk geen meer in? Dan is het tijd om de handdoek in de ring te gooien.

2. Het is een emotionele achtbaan

Liefde = emoties, daar is niks mis mee. Als de hoogtepunten en de diepe dalen heel snel achter elkaar volgen is het tijd om na te denken over de relatie. Waarom gaat het zo snel? Het is in ieder geval een teken dat jij of je partner niet helemaal stabiel zijn op dit moment (of de relatie).

3. Jullie seksleven loopt vast

Er is niks mis met droge periodes, elk stel kent het. Sommige mensen vinden het geen probleem om met een gestrand seksleven te leven. Toch is dit wel iets waar je goed over wilt nadenken. Is dit wat je wilt voor jou én je partner? Is dit diegene bij wie je ‘voor altijd’ wilt zijn, zelfs als de seks minder is?

4. Jullie seksleven is het enige wat goed is

Hey, het kan natuurlijk ook andersom. Sommige stelletjes hebben een geweldig seksleven maar kunnen na de seks niet met elkaar praten. Ook in deze situatie moet je overwegen of dit is wat je wilt. Een relatie met goede sex en slechte conversaties hoeft niet gelijk het einde te betekenen, maar het betekend vaak wel dat er geen lange termijn inzit.

5. Je voelt er niet zoveel meer bij

Het kan zijn dat jullie alles doen zoals eerst, het enige wat mist zijn de emoties. Jullie gaan nog op dates, hebben regelmatig goede seks en geven elkaar complimentjes. Het verschil is dat jij of je partner dat niet doen omdat jullie elkaar zo leuk vinden, maar omdat het een routine is geworden.

6. Je bent van mening dat de relatie beter dan niks is

Met deze gedachtegang doe jij jezelf en je partner te kort. Het is eng het uit te maken, vooral als diegene speciaal voor je is. Je bent bang dat je nooit meer zo iemand als hem/haar vind en dat is angstaanjagend idee, i know. Als jij je zo voelt is het goed om je te bedenken wat je liever wilt. Heb je liever dat jullie allebei ongelukkig in deze relatie zijn? Of dat jullie apart ongelukkig zijn?

7. Als je vaak té jaloers en achterdochtig bent

Jaloers zijn is gezond, te vaak jaloers zijn niet. Als jij je partner constant wilt controleren of achterdochtig bent wanneer je daar geen reden toe hebt is er waarschijnlijk iets heel anders aan de hand. Relaties voegen veel toe aan je leven, zeker die met je partner. Je moet wel bij jezelf nagaan of je klaar voor een serieuze, volwassen relatie bent.

8. Je voelt je een tweede keus

In een goede relatie geef je net zoveel als dat je ontvangt. Dat is niet mogelijk als je partner egoïstisch is en zijn of haar eigen behoeftes voor jou zet. Niemand verdient dat!

9. Als je gut feeling tot je spreekt

Je intuïtie hoor je ten alle tijden serieus te nemen. Waarom? Onbewust weet je intuïtie wat jij het beste kan doen. Zelfs als je niet precies weet wat de oorzaak van jullie problemen is: luister naar je intuïtie en dan weet je wat je moet doen.

10. Het feit dat je dit nu aan het lezen bent

Het kan zijn dat je voor een werkstuk bezig bent, maar de meeste mensen die dit artikel lezen zijn hier niet voor hun lol. Ze zoeken naar antwoorden, naar een teken. Dit is je teken.