It’s exhausting om in je relatie steeds te geven, maar niks terug te krijgen. Wanneer komt eindelijk het moment dat mannen volwassen worden? Het is bewezen dat het bij mannen net iets langer duurt dan bij vrouwen. Dit zijn 10 signalen dat een man emotioneel volwassen is.

Grown or not?

Het is bewezen dat mannen pas op hun 43-jarige leeftijd pas echt volwassen zijn. So we have a long way to go. Vrouwen daarin tegen zijn al volwassen op hun 32ste. Het ligt natuurlijk ook aan de persoon zelf. Nu we weten hoe oud de gemiddelde leeftijd is, is nu de vraag: hoe weet je dat een man emotioneel volwassen is? Dit weet je door deze 10 signalen:

1. Hij communiceert over wat hij nodig heeft

Een jongen vindt het moeilijk om ongemakkelijke gesprekken te voeren, maar een man die zorgt er juist voor dat alles wordt besproken. Hij zal dan uitleggen wat hij van bepaalde dingen vindt, zodat jullie er samen uitkomen.

2. Hij uit zijn gevoelens

Iedereen heeft gevoelens, ook mannen. Jochies denken dat het vrouwelijk is als mannen hun gevoelens uiten, dat is niet zo. Echte mannen weten de consequenties van het niet uiten van wat je voelt.

3.  Zijn vrienden zijn emotioneel volwassen

Je kan niet emotioneel volwassen zijn als je vrienden dat niet zijn. Hoe kan je in zo’n omgeving groeien? Als je wilt weten of een man emotioneel volwassen is moet je goed kijken naar hoe zijn vrienden zijn. Volwassenen mannen omringen zichzelf met mensen die hem naar boven halen.

4. Hij wil groeien

Een volwassene man wil graag groeien. Hij wil groeien en dingen leren over zichzelf en zijn partner. Zo verwerkt hij ook eventueel dingen die in zijn verleden zijn gebeurd en groeit hij steeds meer.

5. Hij luistert naar je

Wanneer een emotioneel volwassen man naar je luistert, vertelt hij je hoe je dingen kan oplossen. Dit doet hij zonder dat jij hem zelf hoeft te vragen, dat is pas volwassen.

6. Hij respecteert je grenzen

Een jochie zal express je grenzen testen in de hoop dat hij alsnog krijgt wat hij wil. Je hebt je grenzen voor een reden. Een emotioneel volwassen man zal altijd je grenzen respecteren no matter what.

7. Hij ziet emotie als iets krachtigs

Mannen zijn bang om zich kwetsbaar op te stellen. Dat komt omdat er altijd wordt gezegd dat het niet mannelijk is. Maar als de man emotioneel volwassen is, ziet hij zijn emoties gebruiken juist als iets sterks.

8. Het draait voor hem niet alleen om intimiteit

Een onvolwassen man zal je gebruiken voor een quickie. Het is niet zo dat volwassen mannen dat niet doen hoor, maar ze zullen het wel duidelijk aangeven. Hij zal op een respectvolle manier uitleggen wat zijn intenties zijn.

9. Hij begrijpt wat prioriteiten zijn

Onvolwassenen mannen zullen niet zien of begrijpen wat de belangrijke dingen zijn. Een volwassen man zal zijn prioriteiten niet laten liggen.

10. Als hij zegt dat hij iets gaat doen, doet hij het ook

Een man die niet volwassen is, zal afspraken maken die hij niet kan nakomen. Hij maakt alleen afspraken met je om je zoet te houden, dont fall for it. Echte mannen kun je geloven op hun woord. Afspraken zijn afspraken. En als iets een keer niet lukt zal hij dat duidelijk aangeven.