Ben jij zo’n persoon die eerst naar de green en red flags kijkt voordat je met diegene op date gaat? Dat is normaal, het is belangrijk dat je van tevoren weet wat voor persoon wel en niet bij je past. En als je dat al weet, dan ben je er snel over uit! Heeft je lover deze tien (of de meeste) green flags? Dan weet je wel zeker dat je partner goed voor je is.

Bron: Pinterest

1. Je krijgt motivatie

Je werk of studie kan soms heel zwaar zijn, zo’n dip heeft iedereen wel eens. Sommige toekomstplannen kunnen onwerkelijk voelen. Je kan de lat lager leggen, omdat dat doel onmogelijk is om te behalen. Maar waarom zou je dat doen? Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar daarom is het fijn dat er één iemand wel tegen je kan zeggen dat je dit kan. En dat is een hele mooie taak voor je lover. Hij of zij zou je moeten aanmoedigen en motiveren om dat doel te kunnen behalen. Het is namelijk heel fijn dat iemand waar je zo van houdt, in je gelooft.

2. Je hoeft je niet als iemand anders voor te doen

Jij bent jezelf. Je kwaliteiten, perfecties, imperfecties en gewoontes horen bij jou. Waarom zou jij jezelf veranderen voor iemand anders? Je partner zou al deze dingen, stuk voor stuk, moeten accepteren. En andersom natuurlijk ook. Jullie wisten waar jullie aan begonnen, dus deal with it!

3. Support in goede en slechte tijden

Je kunt bij je partner kwetsbaar zijn en kunt de moeilijke periodes samen aan. Het is belangrijk dat je niet bang hoeft te zijn voor commentaar zoals ‘stel je niet aan’. Steunt en helpt je partner je tijdens zulke tijden? Dan weet je dat je een goede aan de haak hebt geslagen!

4. Een glimlachje

Tuurlijk, het is leuk wanneer je samen lacht, giert en brult. Maar kan je partner ook op afstand een glimlach op je gezicht toveren? Laten ze je emoties overrompelen, terwijl ze niet op dat moment met je zijn?

5. Je familie en vrienden geven goedkeuring

Het is natuurlijk een lastig onderwerp. Uiteindelijk moet je zelf weten met wie je je hele leven wilt doorbrengen. Maar als je vrienden en familie je partner afkeuren, dat zal toch niet voor niets zijn? Terwijl jij een roze bril ophebt, kun je de red flags van je partner niet zien. Buistenstaanders ondertussen wel. Keurt je familie je lover goed? Dan ben je wel safe!

6. Ze respecteren je grenzen

Je partner staat open voor een compromis, wanneer je ergens niet mee eens bent. Of ze laten je gewoon even met rust. Grenzen zijn er niet voor niets. Daarom is het belangrijk dat je ze niet zomaar moet overschrijden. Communication is key.

7. Communicatie

Over communication is key gesproken, dat is het ook! Luistert je partner naar je? Vertellen ze hun behoeftes, wensen en verwachtingen? Want even serieus, hoe wil je een relatie hebben wanneer er niet gesproken wordt. Zo weet je niet wanneer iemand zich ergens aan stoort en kan er uiteindelijk een knallende ruzie ontstaan. Dat willen we toch helemaal niet?

8. Niet schuldig laten voelen

Perfect, dat is niemand. We nemen allemaal een rugzakje mee met heel wat imperfecties en gezeik. Maar dat maakt ons niet minder waard. Je partner zou je daarom niet oncomfortabel of schuldig daarover moeten laten voelen. Ze moeten je er juist doorheen helpen.

9. Jullie dromen en doelen matchen met elkaar

We hebben allemaal verschillen doelen, dromen en missies. Het is wel van belang dat jij en je partner dat samen kunnen matchen. Als de een in het buitenland wil werken, en de ander gewoon in Nederland wil blijven, dan gaat het wel iets lastiger. Begrijp ons niet verkeerd, afstand-relaties zijn mogelijk. Maar hoe willen jullie dit doen als jullie een gezin willen starten? Kijk daarom even of er een kans bestaat dat jullie paden uiteindelijk toch scheiden of niet.

10. Dezelfde interesses

In bed liggen en een filmavondje houden is fijn, ja. Maar doen jullie ook leuke dingen? Hebben jullie dezelfde interesses of verschillen jullie daarin veel en veel te erg? Hebben jullie dezelfde prioriteiten? Of zet je partner z’n vrienden boven jou terwijl jij dat nooit zou doen?