Wil je jouw interieur helemaal eigen maken? Dan wordt het tijd voor een mooi kunstwerk aan de muur. Schilderijen, schetsen, prints…bij FEM FEM houden we ervan! Kunst geeft karakter en kleur aan je huis. Wil je het liefst kunst van eigen bodem? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij verzamelden 10 getalenteerde vrouwelijke kunstenaars van eigen bodem. Van deze dames wil jij zeker een artwork in huis halen! En om een kunstwerk te bemachtigen, hoef je gelukkig niet gelijk een fortuin uit te geven. Je kunt met enkele tientjes al een print bezitten en dan heb je een prachtig kunstwerk van een vrouwelijke kunstenaar in de kamer hangen. Wie wil dat nou niet?

Irene Veltman

Levensechte schilderijen met zachte kleurnuances, gemaakt met een verfijnde penseelstreek. In Irene Veltman haar kunstwerken komen hedendaagse thema’s aan bod zoals vrouwelijkheid en de tegenstrijdigheid van social media.

Eliane Douglas

Eliane Douglas laat haar fascinatie voor portretten los op zowel (letterlijk) beeld als doek. Ze geniet ervan om schoonheid te creëren, tot het punt waar het hele plaatje klopt.

Amber de Vreng

Amber de Vreng is een bezige bij waardoor haar werk varieert van (portret) illustraties, grafisch design en het ontwerpen in opdracht, zoals geboortekaartjes of ontwerpen voor boeken en magazines. Het meest bekend is ze vanwege haar Maantjes geschilderd op een specifieke maanstand en verwerking van bladgoud in haar kunstwerken.

Cate Adriana

Cathelijne Biskop (beter bekend als Cate Adriana) is een autodidacte kunstenares en illustrator van eigen bodem.  Organische lijnen zijn de soorten lijnen die in de natuur voorkomen: onregelmatig, gebogen en vloeiend. Cate gebruikt ze in haar kunstwerken om de kracht van het vrouwelijk lichaam en moeder natuur te laten zien. ‘Ze brengen een gevoel van gratie, schoonheid, dynaniek en mysterie over’, aldus Cate.

Loes Kranenburg

In het werk van Loes Kranenburg staat een duidelijk thema centraal: portretten. Loes weet in haar kunstwerken als geen ander menselijke expressies over te brengen in de vorm van krachtige portretten, waarbij vrouwen van verschillende afkomsten afgebeeld worden.

Rosa de Weerd

De Amsterdamse Rosa de Weerd laat op haar Instagram zien wat voor geweldige illustrator en schilder is. In haar kunstwerken zie je dat ze vooral geïnspireerd wordt door flora en fauna. Wat haar uniek maakt, is dat ze ervoor kiest om ‘onverwachte’ voorwerpen te beschilderen, zoals de prachtige gepersonaliseerde sieradendoosjes.

Sandra Hilster

Onder de naam She Creates maakt Sandra Hilster de mooiste portretten op canvas, papier of hout, abstract of realistisch. In haar kunstwerken zie je vooral mensen en gezichten terug. Wauw!

Annemarie Westen

In haar atelier in Utrecht maakt Annemarie Westen persoonlijke kunstwerken waarbij het vrouwelijk lichaam centraal staat, gecombineerd met het thema ‘de hedendaagse drang om erbij te willen horen’. Wij zijn fan!

Grace Spiegel

De betoverende oriëntaalse gezichten en stillevens van Grace Spiegel maken zeker indruk. Geïnspireerd op de schilderkunst van de 17e eeuw, maar dan vertaald naar het heden, vormt de basis van het werk van Grace.

Yvette Heeren

Elk kunstwerk van Yvette Heeren is handgemaakt waarbij ze gebruikmaakt van verschillende technieken en materialen, zoals bladgoud, krijtverf en acrylverf op hoogwaardig papier. En het resultaat mag er zijn!


Lees ook: DIY: wikkelkaarsen maak je op deze manier heel makkelijk zelf