Beleef je eigen sprookje in een van deze prachtige sprookjesachtige 1001 nachten hotels. Deze hotels zijn zo mooi dat je voor even denkt dat je daadwerkelijk in een sprookje bent beland. Hotels over de hele wereld en sommige zijn dichterbij huis dan je denkt. Laat jij jouw dromen tot leven komen?

Hotel Alfonso XIII

De naam van het hotel geeft al aan dat het hotel redelijk vorstelijk is, wat ook klopt, want dit luxe 1001 nachten hotel ligt vlak naast het Real Alcazares in Sevilla. Dit is een van Europa’s oudste koninklijke paleizen die nog steeds in gebruik is. Het hotel wordt daarom ook gezien als een stukje Real Alcazares waarin je zelf kunt ‘wonen’. Het design is erg elegant en wordt gekenmerkt door vele Arabische bogen en keramische tegels. Iedere kamer ziet er anders uit en dat maakt het hotel ook bijzonder.

servilla 1 servilla 1001 nacht
Foto’s: Booking.com & hotel Alfonsoxiii Seville

Riad Barroko

Riad Barroko is een sfeervol en authentiek oud herenhuis waarmee Marrakech zich zeker een stukje rijker mag voelen. De Riad heeft een perfecte ligging vlakbij het beroemde plein Djemaa El Fna en biedt een combinatie van luxe en rust. Op het dakterras van het 1001 nachten herenhuis heb je een prachtig uitzicht over de sprookjesachtige medina en het Atlasgebergte. Deze accommodatie is FEM FEM roze en geheel in Arabische sferen, hier moeten wij naartoe!

riad barokko riad barokko 3
Foto’s: Riad Barroko & Neckerman

Royal Mansour

Het complex Royal Mansour beloofd dat al jou dromen uitkomen tijdens een verblijf in een van de Riads. Er zijn geen kamers of suites bij het Royal Mansour, nee iedereen wordt persoonlijk begeleid naar een privé verblijf. Deze verblijven zijn allerlei verschillende typisch Marokkaanse Riads. De een is nog luxer dan de ander, de grootste Riads hebben zelfs een eigen stoombad en Hamman-ruimte.

royal mansour marrakech royal mansour
Foto’s: Trivago

Qasr Al Sarab Desert Resort

Een resort van wereldklasse middenin de woestijn van Liwa, Dubai. Qasr Al Sarab Desert Resort is een ‘woestijnkasteel’ die je niets anders dan een prachtig panoramisch uitzicht over de woestijn geeft. Even totaal tot rust komen of vele woestijnactiviteiten uitvoeren? Het kan allemaal in dit prachtige 1001 nachten resort. Alleen maar goede recensies kun je vinden over het resort, daarover zijn wij niet heel verbaasd als je de foto’s ziet.

Schermafbeelding 2017-12-29 om 15.08.03 Schermafbeelding 2017-12-29 om 15.09.09
Foto’s: tripadvisor

Lees ook:
Op deze betoverende plekken zijn Disneyfilms geïnspireerd