Carpaccio.. Bij het woord alleen al worden onze smaakpapillen geprikkeld. Want zeg nou zelf hoe lekker is dun gesneden ossenhaas met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een dotje truffelmayonaise? Hier mag je ons in ieder geval ’s nachts voor wakker maken. Zie jij het niet zitten om zelf de keuken in te duiken om dit heerlijke maaltje te bereiden? No worries, bij deze restaurants, allemaal gelinkt aan een andere provincie, vind je onze favorieten.

Schermafbeelding 2018-09-06 om 14.34.01

Friesland

Restaurant Ons in Harlingen weet een goddelijke carpaccio te serveren. Het personeel wordt als zeer vriendelijk omschreven en daarnaast heb je er ook heerlijke wijnen waar je van kunt genieten.

Groningen

De naam geeft het al een beetje weg. Bij Capricio in de stad Groningen kom je terecht in Italiaanse sferen én kun je er de lekkerste carpaccio eten.

Overijssel

In Overijssel kun je het beste gaan naar Fellini. Hier staat het heerlijke voorgerechtje hoog aangeschreven. Mocht je dus uit Overijssel komen of er binnenkort heen gaan, this is the place to be!

Drenthe

In Drenthe moet je zijn bij restaurant Moorman in Erm. Nu denk je Erm?? Nog nooit van gehoord. Om je een beetje te helpen dit is een plaatsje vlakbij Emmen. Het is zeker een bezoekje waard!

Utrecht

In Utrecht doen ze het een klein beetje anders. Daar kun je namelijk de lekkerste carpaccio halen bij lunchzaak Broodje Ben. Hier wordt de carpaccio op een broodje verkocht. Menig Utrechter zweert bij deze combi. Klinkt veel te lekker hé?!

Noord-Brabant

Dit is simpelweg de beste provincie om heen te gaan. Hier worden namelijk niet één, maar twee restaurants aangeprezen als beste carpaccio zaak. Bij zowel Vittore C in Tilburg als bij Hemels in Breda kun je aanschuiven voor dit heerlijke gerecht.

Limburg

In Limburg heb je het geweldige Taste & Go in Wellerlooi (Noord-Limburg). De gerechten komen direct van het land waardoor ze niet verser te verkrijgen zijn. De carpaccio moet je hier echt proberen!

Zuid-Holland

Bij de trendy zaak Kade 87 in Rotterdam kun je een formidabele carpaccio eten. Ook leuk, het heeft een super leuk terras aan de haven en de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk!

Noord-Holland

Onze hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Als een ware carpaccio hemel kun je hier genieten van een goed stukje vlees. Het parool beoordeelde het voorgerecht met een 8.5! Waar wacht je nog op?!

Zeeland

Middelburg is niet alleen een toffe stad om een dagje te gaan shoppen, maar je zit er ook goed als je zin hebt in een overheerlijk bord vol met carpaccio. Waar je dan moet zijn? Bij Mamma Mia kun je dit verrukkelijke gerecht nuttigen.

Gelderland

Restaurant Graave in Arnhem mag je zeker niet overslaan als je er toevallig in de buurt bent, want o boy.. de chefwaardige carpaccio is daar zeker een aanrader!

Flevoland

Last but not least…. Woodstone Piza in Almere heeft naast een collectie aan heerlijke wijnen en tongstrelende pizza’s ook een goddelijke carpaccio. Om je vingers bij af te likken!

Zin om iets van je bucketlist af te schrijven? Mooie uitdaging is om bij al deze restaurants de carpaccio te proeven!

Lees ook: 3x de lekkerste carpacciogerechten