Bourgondisch Breda, de parel van het zuiden, Nassaustad en ga zo maar door. De laatste jaren is deze stad uitgegroeid tot een ware place to be. Niet zo gek ook natuurlijk, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen in Breda. Niets voor niets is de stad vorig jaar uitgeroepen tot een van de mooiste binnenplaatsen van Nederland. Wil jij nou weten waarom je ooit een keer in je leven in Breda geweest moet zijn? En een keertje geen zin hebben in musea, standswandelingen en het bezoeken van historische gebouwen, maar in gezelligheid en fun! Ik deel het graag met je door middel van mijn eigen ervaringen en tips.

Breda FEM FEM

Shoppen

Is het weer einde van de maand en kan je niet wachten om binnen no time je geld weer over de toonbank te strooien? Kom dan naar Breda zou ik zeggen. Je kunt hier ontzettend lekker shoppen door de gezellige winkelstraten en uiteindelijk na een lange en vermoeide dag neerstrijken bij een van de leuke cafeetjes of restaurants op de grote markt.

Speciaalbieravond

Gaan biertjes er bij jou altijd gemakkelijk in en wil je dit combineren met een avond vol gezelligheid en goede muziek? Elke eerste maandag van een nieuwe maand kun je dan terecht in Breda. Nu is speciaalbier toch al enige tijd hot, maar de bieravond in de Dependance blijkt een regelrechte knaller. Heel studerend en werkend Breda verplaatst zich na een lange school- en of werkdag naar de kroeg om gezamenlijk een lekker biertje te nuttigen. Hoe werkt dit dan? Je kan voor een schappelijke prijs van 12,50 een kaart kopen waarmee je 4 speciaalbiertjes kunt halen.

Palm Parkies Breda

Zie jij jezelf met al je vrienden op een kleedje liggen, met een uitgestald buffet aan picknickvoer en heerlijke koude biertjes? Dan ben je van harte welkom bij Palm Parkies Breda. Het Valkenbergpark is, zoals elk jaar, het toneel van een avond vol plezier, muziek en gezelligheid. In de zomervakantie vanaf half 8 tot een uur of 11 spelen diverse bandjes live muziek. Natuurlijk kun je ook je eigen hitjes meenemen. Palm Parkies is gratis voor iedereen, maar let er wel op dat je gefouilleerd wordt bij de ingangen van het park en dat je geen flessen mee mag nemen die van glas zijn gemaakt. Blikjes en plastic flesjes mogen wel!

Haveneiland Skatepark

Vlakbij het station, bij pier 15 heb je een skatepark. Elke zomer wordt dit skatepark omgetoverd tot een relaxte hangplek voor de jeugd. Elke zaterdag vindt er dan een knallend feestje onder de toepassende naam Haveneiland plaats. Het publiek bestaat uit diverse groepen mensen die allemaal samenkomen tijdens deze avonden. Haveneiland bestaat nog niet heel lang, maar is nu al niet meer weg te denken uit de Bredase binnenstad.

Zonnig Breda

Heb je nog geen genoeg gekregen van Haveneiland? Dan kun je de zondagavond gewoon voortzetten bij Zonnig in strand binnen. Genieten van overheerlijke corona’s, technomuziek en elkaar. Dit zijn de ingrediënten die Zonnig een regelrechte hit maken. Elk jaar staan er rijen die zelfs uren kunnen duren. Elke student is minimaal een keer aanwezig geweest bij dit feestje, want ja het is ook mega leuk om de week af te sluiten met een zonnetje op je gezicht en een lekker drankje in de hand.

Boottochten

Ga mee op ontdekkingsreis en ontmoet Breda vanaf het water. Een unieke rondvaart door de Singels is een belevenis voor zowel jong en oud. Er kan gekozen worden tussen verschillende tijden met een vaste prijs. Is de zomer net voorbij? Niet getreurd je kunt het hele jaar door genieten van deze gezellige boottochten, en geloof me tijdens de winterperiode is het ook een en al prachtig. 😉

Carnaval

Carnaval vieren kun je het beste in een stad als Breda. Niet gek ook dat elk jaar duizenden Nederlanders van boven de rivieren deze stad bezoeken om eens even heerlijk los te gaan. Carnaval in Kielegat is een begrip dat elk jaar opnieuw voor een heerlijke periode vol gekkigheid zorgt. De stad is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Dus heb je nog niks gepland staan voor die tijd? Neem je vrienden mee en Breda zal je met open armen ontvangen!

Breda Winterwonderland

Dit is in de winter het paradepaardje van Breda. Vanaf een paar jaar wordt het karakteristieke centrum van Breda weer omgetoverd tot dé wintersensatie van Nederland. Elf dagen lang kan jong en oud genieten van een winterland om van te dromen. Met gezellige lichtjes, schaatsbanen, kraampjes en voorstellingen is er genoeg te doen voor iedereen. Haal je muts en sjaal uit de kast, haal een warme chocomelk en kom een kijkje nemen tijdens dit prachtige evenement.

Studentenvereniging

Wil je graag in een grote stad gaan studeren, maar ook graag lid worden van een studentenvereniging? Dan ben je in Breda aan het juiste adres. Diverse verenigingen hebben zich hier gevestigd met een eigen sociëteit waar verhalen worden gedeeld en biertjes worden gedronken. Je kan tijdens open feesten gewoon lekker binnenwandelen. Daarvoor hoef je dus helemaal niet naar een stad als Groningen of Leiden!

Breda Jazz

Vier dagen lang swingen op fijne jazzdeuntjes: dat is Breda Jazz Festival. Jaarlijks komen er op het festival zo’n 250.000 bezoekers af en is daarmee het grootste jazzfestival van Europa. Er zijn ongeveer 185 optredens op 18 podia van muziekanten uit het buitenland, maar ook lokale en regionale bands geven elk jaar een swingend showtje weg.

Foodtrucks

Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje strijkt ook dit jaar weer neer in Breda. Lekkerbekken kunnen drie dagen lang genieten van heerlijke lekkernijen. Het Wilhelminapark wordt deze dagen versierd met mobiele keukens, een breed muzikaal programma en een uiteenlopend aanbod aan kinderactiviteiten. Nieuw dit jaar zijn de workshops, proeverijen en kookdemonstraties. Voor ieder wat wils dus!

Hartje Ginneken

In de maand september staat het Schoolakkerplein weer helemaal in het teken van Hartje Ginneken. Dit is een feest van en voor Ginnekenaren, Ginnekenezen, Bredanaren, maar natuurlijk ook andere bezoekers zijn van harte welkom. Met elk jaar een te gekke line up is dit een feest waar de meeste bewoners maar al te graag naar uit kijken.

Breda drijft

Je zonnebril op, zonnebrandcrème paraat, drankje in je hand en GO! Breda Drijft is het evenement om lekker in je zwembadje met vrienden te genieten van spetterende optredens. Elke jaar worden de Singels van Breda versiert met duizenden rubber bootjes. Neem je aanhang mee en geniet van een heerlijke dag op het water. Na vele succesvolle edities zal Breda Drijft nog lang niet verdwijnen. Dus mocht je dit jaar gemist hebben, volgend jaar is het gewoon weer!

Festivals

Last but not last heeft Breda ideale locaties voor grote feesten. Op het Chasseveld worden hier dan ook meerdere keren in het jaar festivals georganiseerd. Zo heb je onder andere 538 Koningsdag, Dancetour, Breda Live, Spandjaardsgat Festival, Ploegendienst, Duikbootfestival, Pussy Lounge en Breda Barst.