We’ve all been there: je wil een gesprek starten met je crush, maar weet niet hoe. En dan moet je ook nog zorgen dat je zijn of haar aandacht trekt! Dit kan soms nogal lastig zijn; daarom geven wij je 15 tips om de aandacht van je crush te trekken via een appje.

1. Zorg dat je niet double text

Niemand vindt het fijn om een stroom aan appjes binnen te krijgen. Ook je crush niet. Probeer het daarom op één appje per keer te houden; tenzij het echt niet anders kan, natuurlijk.

2. Begin goed

‘Hey, hoe gaat het?’ zal misschien een antwoord geven, maar jij wil natuurlijk een gesprek. Begin je appjes daarom goed zodat jullie echt iets hebben om over te praten.

3. Wees grappig

Wanneer je crush een grapje maakt, stuur dan niet alleen lachpoppetjes terug. Bedenk een manier hoe je op een grappige manier terug kan reageren!

4. Wees ook serieus

Hoewel grapjes geweldig zijn om de spanning te breken, wil je natuurlijk wel dat je crush weet dat je ook serieus kan zijn. Laat je diepe kant ook eens zien.

5. Geen korte antwoorden

Reageer niet alleen met ‘ja’ of ‘nee’. Probeer echt het gesprek aan te gaan. Als je dit niet doet zal je gesprek binnen no time doodlopen. En dit wil je natuurlijk voorkomen!

6. Stuur nóóit dronken appjes

Been there, done that. Wat nu een bold text lijkt, zal je morgen vol afschuw op terugkijken. Gewoon niet doen, dus.

7. Vertel niet direct teveel

Zorg dat je niet direct je hele levensverhaal aan je crush vertelt. Hou het nog een beetje mysterieus, dan zal diegene meer over je te weten willen komen.

8. Praat over zijn/haar interesses

Als je wil dat jouw crush geïnteresseerd is in jou, moet je natuurlijk wel interesse terug tonen. Daarbij houdt iedereen ervan om over zichzelf te praten; vraag dus ook naar zijn/haar interesses!

9. Don’t push it

Heeft je crush het druk of loopt het gesprek niet zo lekker? Laat het dan even voor wat het is. App op een later moment terug en dan zullen er veel betere gesprekken uit voortkomen!

10. Geef ruimte

Spam je crush niet helemaal vol wanneer hij/zij met vrienden is (dit geldt natuurlijk niet wanneer zij jou eerst appen). No rush.

11. Niet te pikant

Zolang jullie nog niks serieus hebben, kun je té pikante appjes beter achterwege laten. Het zal je waarschijnlijk wel aandacht geven, maar dit is niet de aandacht die je wil. Leave something to the imagination.

12. Flirterige berichtjes

Sexting is dus geen goed idee, maar flirten via WhatsApp kan zéker geen kwaad. Dit kan het ook makkelijker maken om uiteindelijk in het echt te flirten!

13. Maar niet té

Let wel op dat je niet té flirterig reageert. Je wilt natuurlijk niet dat het overwhelming wordt.

14. Overreageer niet als je crush niet reageert

Heeft je crush je op ‘gelezen’ laten staan? No worries, dit hoeft lang niet altijd een big deal te zijn. Misschien is hij/zij gewoon druk.

15. Laat het gesprek eindigen

Komt het gesprek ten einde? Dan is dit ook oké. Forceer het niet; dit is alleen maar ongemakkelijk en kan zelfs een beetje irritant zijn. Laat het voor nu even zitten en begin later opnieuw een gesprek!