Fijne kerstdagen gehad? Fijne kater erbij gekregen? Kerst bestaat natuurlijk voor 90% uit eten en drinken en tja dan komt de kater ook wel eens tevoorschijn. Op zulke momenten spreken we altijd met onszelf af dat we hierna nooit meer drinken. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan, want op het volgende feestje sta je waarschijnlijk weer met een wijntje in je hand.

wijn drinken

It’s always wine o’clock

Heb jij eindelijk die promotie behaald, als de vijf in de klok zit of als we gezellig op een terrasje zitten; er is altijd wel een gelegenheid voor een alcoholische versnapering. De een kan er beter tegen dan de ander. Toch kunnen we massaal niet om de katers heen. De volgende ochtend word je wakker met stevige hoofdpijn en lig je het liefst de hele dag in je warme bed. Deze dagen zijn moeizaam en duren voor je gevoel zoveel langer dan al die andere dagen in de week. Het bedrijf Healthspan was ook wel benieuwd naar al die katers, want hoeveel dagen in ons leven zijn we nou eigenlijk kwijt aan deze katers?

Een kater verdeeld over twee jaar

Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar de niet zo geliefde katers. Maar liefst 2.000 respondenten hebben meegedaan aan dit onderzoek. Hen werd gevraagd hoe vaak ze drinken en hoe vaak ze een kater hebben. Hieruit bleek dat volwassenen gemiddeld één keer per week een stevige hoofdpijn hebben van een klein glaasje te veel. Healthspan heeft met deze uitkomst een rekensommetje gemaakt waaruit bleek dat je in je leven gemiddeld 724 dagen een kater hebt, wat gelijk staat aan twee jaar. Bij deze rekensom zijn natuurlijk je kinderjaren niet meegeteld, daarnaast is dit pas een gemiddelde. Hoeveel jaar heb jij in je bed doorgebracht met een flinke kater?

Lees ook:

Zo voorkomt en herstelt voeding jouw kater