In 2023 waren onze goals duidelijk: afvallen, minder vlees en meer spice tussen de lakens. De eerste twee voornemens blijken bij de meeste mensen goed te gaan, maar what about de avontuurtjes in de slaapkamer? Wij hebben het antwoord: zo vaak duiken mensen in anno 2023 gemiddeld tussen de lakens.

tussen de lakens hoe vaak 2023

Maak je geen zorgen

Misschien ben jij één van de vele mensen die zich afvraagt of jij wel intiem genoeg bent met je partner. We willen meteen iets duidelijk maken: maak je daar niet te veel zorgen om. Dat het ene koppel veel meer vuurwerk tussen de lakens heeft dan jullie, staat niet gelijk aan het hebben van een goede relatie.

Ook doorloop je verschillende fases in je leven. Jij en je partner zijn niet één, maar een eigen individu. Het kan dus zo zijn dat dat intimiteit de ene keer op de voorgrond staat en de andere keer wat minder. Het is normaal. Mocht je daar heel veel last van hebben én begin jij aan jezelf te twijfelen? Het is dan belangrijk dat je hier met je partner over communiceert. Een goed gesprek kan wonderen doen.

Zo vaak duiken mensen in 2023 gemiddeld tussen de lakens

Enne, mocht je écht denken dat jullie te weinig wippertjes hebben, dan zijn jullie niet de enige. Blijkbaar duiken we in 2023 een stuk minder tussen de lakens dan voorheen. De oorzaak hiervan is nog vaag en onduidelijk,

Uit een onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat twintigers gemiddeld 80 keer per jaar een avontuurtje hebben. Zestigers hebben daarentegen gemiddeld 20 keer per jaar intimiteit. Dit was een paar jaar terug veel meer. Ook de jongere generatie (millenials en Gen Z) doen hét steeds minder. Je zou denken van niet, maar het lijkt er op dat iedereen er steeds minder zin in heeft. Of… we beginnen te begrijpen dat dit niet het allerbelangrijkste is in een relatie.