Zelfvertrouwen: iets wat we allemaal willen maar toch lastig te bereiken is. Het ontwikkelen en opbouwen van zelfvertrouwen zal dan ook meer pijn doen dan het vechten van tien rondes tegen Mike Tyson (outch!). Je wilt het waarschijnlijk niet horen maar je gaat geconfronteerd worden met waar je nog niet goed in bent. Je zal op je bek gaan, keer op keer, ronde na ronde.

girl beach happy
@Pinterest

Ben je bereid om de ring in te stappen? Dan zul je met veel (!) training het gevecht winnen! Zelfverzekerdheid werkt namelijk als een spier: je moet het trainen. Wees bewust van het feit dat zelfvertrouwen niet zomaar verschijnt, hè jammer! Zelfvertrouwen komt uit bekwaamheid. En laten we eerlijk zijn: om ergens bekwaam in te zijn moet je jezelf in een oncomfortabele situatie plaatsen. Je moet de vechtershandschoenen aantrekken. Deze tips zullen je opweg helpen:

1. Wees onbeschroomd jezelf

Wanneer je jezelf vertrouwt betekent dit dat je honderd procent geworteld bent in je meest authentieke zelf. Het vraagt veel moed en zelfvertrouwen je over te geven aan het wezen dat je bent. Buiten het weten wie je bent, speelt zelfbewust zijn een belangrijke rol. Wanneer je niet zelfbewust bent, heb je niet het diepe gevoel van connectie wat laat zien wie je echt bent. Dit overbrugt naar van jezelf kunnen houden. En dat overbrugt ons naar een dieper gevoel van zelfvertrouwen.

Wanneer je al deze ingrediënten samenvoegt heb je een recept die neerkomt op zelfvertrouwen. Wanneer je zegt dat je jezelf vertrouwt zeg je ook ik houd van mezelf; ik ben bereid om op mezelf te wedden; ik wil niet in deze wereld bestaan als allesbehalve mezelf en laat alles wat naar mij toekomt het resultaat zijn van het feit dat ik honderd procent mezelf ben.

Je kunt een dieper gevoel van vertrouwen ontwikkelen door je volume te verhogen. Wat bedoelen we hiermee? Je mag plaats innemen! Als je je zeker over jezelf voelt, en een ruimte inloopt, voelen mensen het! Je bent geworteld in je meest authentieke zelf en dit straat je uit – mensen wíllen in jouw omgeving zijn. They love your energy! En ja: je gaat mensen oncomfortabel laten voelen. Maar weet tegelijkertijd dat je mensen ook stimuleert om hetzelfde te doen.

We kunnen geen écht zelfvertrouwen voelen als we onszelf niet positioneren. We moeten onszelf testen om te weten wie we echt zijn. De voorloper van echt zelfvertrouwen moet ~zelfliefde~ zijn.

2. Gebruik negativiteit als brandstof

Wanneer je neergehaald wordt door mensen moet je deze negatieve energie omzetten in brandstof. Stop met het delen van million dollar ideas met hundred dollar people. Wanneer je familie of vrienden je niet aanmoedigt of sceptisch blijft over wat je doet, stop met het delen van dingen tot je het hebt bereikt. Zelfs wanneer je jouw doel hebt bereikt kan je neergehaald worden door die persoon. That’s life.

Je moet voor jezelf beslissen met wie je jouw ideeën en overtuigingen gaat delen; met de scepticus, dedomper en de negatieve persoon? Neem dit als beginpunt en zoek eventueel een onbevooroordeelde coach of manifesteer een nieuwe groep mensen. Ga voor jezelf na of je toestaat dat meningen van anderen jouw succes dicteren. Dat is namelijk wat er gebeurt!

3. Reken niet op je looks

Je hoor mensen vaak zeggen: “Ze draagt make-up, ze zal zichzelf wel niet leuk vinden”, “Ze draagt make-up, ze zal wel onzeker zijn.”, “Ze draagt make-up, ze zal wel iets verbergen.” De lijn tussen zelfvertrouwen en onze lichamelijkheden kan gevaarlijk zijn. Mensen denken vaak dat zelfvertrouwen toeneemt wanneer er voldaan wordt aan de schoonheidsidealen van de maatschappij. Dit is echter geheel onwaar.

Het is dan ook niet vreemd dat de meest succesvolle modellen het meest onzeker over zichzelf zijn – ze vergelijken zich namelijk continu met elkaar. Of je je goed over jezelf voelt heeft niks met je looks te maken: het begint in je mind. Dus ladies, onthoud dit voor deze zomer: being hot is a ~state of mind~

Schermafbeelding 2021-07-20 om 09.27.12
@Pinterest

Lees ook: Deze app is jouw beste vriendin als je helemaal into selflove bent