Liefde komt in verschillende vormen. Zo bestaat er natuurlijk ook een liefde waarbij je eigenlijk de liefde met andere deelt en dus open staat voor andere of meerdere partners. Maar ook binnen de wereld van open relaties bestaan er verschillende soorten. Wij hebben ons even verdiept in de vier meest bekende soorten open relaties. Van swingers tot poly-trouw.

open relaties FEM FEM

Open relatie

Eigenlijk is dit gewoon de term die wordt gebruikt wanneer een relatie niet volledig monogaam is, inclusief polyamorie. Polyamorie staat voor een levenswijze waarin men open staat voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie waarbij ook ruimte is voor seksualiteit op de voorwaarde dat het gebeurt in open- en eerlijkheid.

Swingers

Swingers of swingen kan je het beste omschrijven als het ruilen van partners alhoewel er ook swingers zijn die een hekel hebben aan de term ‘partnerruil’. Als swinger doe je mee aan swingersavonden waarbij je andere stellen ontmoet en je je seksleven deelt met andere. Dit kan gaan om enkel flirten en strelen tot het hebben van seks met andere partners.

Soft Swinging

Dit zijn de stelletjes die naar swingersavonden gaan maar zich beperken tot alleen kijken en hier en daar een beetje flirten.

Soft Swap

Gezamenlijke seks is ook een optie en dan komen we bij soft swap uit. Jullie hebben als stel een koppel gevonden waarmee het klikt en gaan naar een andere kamer om met je partner seks te hebben. Hiermee verwissel je eigenlijk niet je partner maar zorg je dat de spanning verhoogt wanneer je seks hebt met je eigen partner.

Full Swap

Hier ga je all the way. Jij en je partner hebben allebei seks met iemand die jullie hebben ontmoet waarmee het klikt.

Monogamish

Een term die ooit is verzonnen door sekscolumnist Dan Savage. Het betekent eigenlijk dat je meestal monogaam bent maar met hier en daar af en toe wat slippertjes. Maar slippertjes die goed worden gekeurd door je partner.

Polyfidelity (Poly-trouw)

En ook wel bekend als PolyAmory wat betekent ‘van meer dan één houden’. Deze liefde kan seksueel, emotioneel, spiritueel of elke combinatie daarvan zijn. Het wordt ook vaak gebruikt voor mensen die open staan voor meer dan één relatie.

Wat voor een relatie heb jij?