Het uitgaansleven in Haarlem bloeit volop. Met meer dan 90 cafe’s, een eigen poppodium, theater, schouwburg, stadsstrand, bioscoop, zomerse terrassen en restaurants die ’s avonds moeiteloos overgaan in gezellige borrellocaties bruist het altijd in Haarlem. Uitgaan kan in het centrum, maar vergeet het strand op steenworp afstand niet. Daar stappen we ook graag, in het zomerseizoen gaan de voetjes van de vloer op de leukste strandfeestjes. Voor nu neem ik je graag mee naar mijn mooie woonplaats Haarlem waarin ik een kleine greep uit leuke dans- en eettentjes in de binnenstad laat zien.

Picture by Unsplash
Picture by Unsplash

Stadscafé Bar Boef

Je kent het wel. Je wilt met vrienden graag de deur uit. Maar.. Jullie hebben geen zin in een bomvolle kroeg met harde muziek, want er is genoeg bij te kletsen. Netjes rechtop hoeft ook niet zo. Het is tenslotte vrijdagavond. Wat doe je dan? Dan ga je naar stadscafé Bar Boef: dé huiskamer van Haarlem. Een fijne nieuwe plek voor lunch, borrel, een hapje eten en daarna relaxed onderuitzakken. In de middag is Bar Boef een heuse Tosti Bar met spannende tosti’s in alle vormen en maten. Bij bar boef ervaar je echt een huiskamer-gevoel, buiten vind je een bank waar je op kunt chillen!

Toneelschuur

Ik kom hier graag over de vloer voor de mooiste toneel- en dansstukken en intrigerende filmhuisfilms. Als je in Haarlem bent is een theateravond uit in de toneelschuur zeker een goed idee. Ook kun je er gezellig borrelen met vrienden en een drankje drinken.

Jopenkerk

De Jopenkerk is een voormalige kerk en daar wordt momenteel het originele Jopenbier recept gebrouwen. Niet alleen het Jopenbier, maar ook de locatie is een stukje echte Haarlemse historie. In 2010 werd deze bierbrouwerij, restaurant en café geopend. De kerk heeft een onwijs mooi design en is strak ingericht, maar met behoud van de originele glas-in-lood-ramen en hoge plafonds. Beneden kun je plaatsnemen aan lange biertafels of hangen op chesterfields, en boven dineer je bourgondisch tussen de Perzische tapijten. Ook worden er geregeld leuke vrijdagmiddagborrels georganiseerd en kun je dansen tot middernacht.

Vooges Centraal

Een net geopende locatie in Haarlem bij het station. Onwijs mooie plek waar je rustig kunt flexwerken tot dineren met je vrienden. Geregeld worden hier in het weekend feestjes en borrels georganiseerd waar je ’s avonds van kunt genieten. Mocht je een keertje in de buurt zijn; dan zou ik je dit aanraden.

DeDAKKAS

De dakkas is een terras boven op het dak van een parkeergarage in Haarlem. Dit zorgt voor een onwijs vette ervaring en een prachtig uitzicht over de binnenstad en de duinen. Eenmaal boven (via de trap of de lift) is het wauw-effect groot. De enorme kas zelf is ook een plaatje met daaraan een groot terras. Helemaal opgebouwd uit hout, en met een grote trap. Op deze tredes kun je heerlijk neerploffen met een drankje, en naast het terras komt nog een stadstuin. In het midden is een open keuken, en erachter een aparte ruimte die af te huren is voor een klein besloten feest of bijvoorbeeld een vergadering, met eigen stuk terras. Kortom, op deze unieke plek in Haarlem kun je lekker eten, chillen, zonnen, een drankje drinken en genieten!

Dessertbar

Save the best for last. Dat hebben ze bij de Dessertbar begrepen. Deze bar staat helemaal in het teken van toetjes. Zeer fijn voor de mens maar wat minder voor de pens, zullen we maar zeggen. Want o, wat hebben ze hier veel heerlijkheden. Sowieso het concept van taartjes, drankjes, desserts en andere zoetigheden moet je zeker een keer ervaren hebben. Loveit.

Nog meer inspiratie? Lees dan ook: Waarom je naar Haarlem moet in het Lowlands weekend

Wij zullen geregeld komen met nieuwe fijne hotspots in Haarlem, to be continued…