Boeken, ze blijven favoriet bij ons. Een goed boek kan zorgen voor een boel inspiratie, fijn tijdverdrijf of is educatief. Om de zoveel tijd zijn er weer een aantal boeken die het goed doen bij ons. Nu wij met z’n allen in quarantaine zitten, zijn wij benieuwd naar de populairste boeken van dit moment. Want lezen, daar hebben we nu alle tijd voor, toch? Dit is de top 5 best verkochte boeken van dit moment, according to bol.com.

best_verkochte_boeken

Jamie’s VEG

Het is geen geheim dat steeds meer mensen ervoor kiezen om vlees en vis wat vaker te laten staan en te gaan voor vegetarische recepten. Wie had gedacht dat een vegetarisch kookboek op nummer 1 zou staan? Wij vinden het in ieder geval iets hartstikke goeds! Het boek Jamie’s VEG staat al weken in de top tien best verkocht. Het zit vol met nieuwe recepten en overvolle inspiratie, op het gebied van de vegetarische keuken. Of je nou helemaal zonder vlees eet, of zoekt naar inspiratie om minder vlees te eten; het boek geeft enorm veel ideeën, die jou allerlei nieuwe dingen laat ontdekken.

De edele kunst van not giving a fuck

Het blijft een klassieker, De edele kunst van not giving a fuck. Vooral nu wij in zelf isolatie zitten begrijpen we dat je steeds meer tijd hebt om aan jezelf te werken en de beste versie van je zelf kunt gaan creëren. Daar komt dit boek perfect van pas. Mark Manson, de schrijver van het boek, is van mening dat je van negatieve ervaringen een boel kunt leren en dat het belangrijk is om keuzes te maken, waar je wel en niet ‘een fuck om geeft’. Zo leer jij om met dingen om te gaan en wanneer deze niet meer belangrijk zijn, te laten gaan. Alles voor een rustgevende mind dus.

Familiegeheimen

We hielden massaal van het boek Judas, wat dan ook logisch was. Het geeft ons een inkijkje in het leven van de Holleeder familie en zorgt dat wij meegaan met de ervaringen van Astrid Holleeder. Dit was een geliefd boek. Geen wonder dat het derde en laatste boek uit de Holleeder-trilogie het eerste weekend al meteen in de top 3 stond. In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder alles over haar leven, en dat van haar familieleden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Daarnaast praat ze openhartig over haar toekomst hierna.

De Zeven Zussen 1

De Zeven Zussen bestaat inmiddels uit meerdere boeken en is niet meer weg te denken uit de top 5. Het eerste boek ervan blijft door veel mensen aangeraden en wordt nog steeds enorm veel gelezen. Dit boek beschrijft het leven van een van de meisjes die is geadopteerd door Pa Salt, Maia. Pa Salt is net overleden. De zusjes ontdekken dat Pa salt tal van aanwijzingen heeft achtergelaten over de achtergronden van de zusjes. Zo komen zij achter veel ontdekkingen. Maia ontdekt zelfs dat haar achtergrond en voorouders samenhangen met die van haar zusjes.

Summerproof (met Sonja)

De zomer is weer in aantocht! We genieten allemaal al van heel wat zonne-uren in April en kunnen dus niet wachten tot we weer in bikini kunnen rondlopen. Veel van ons vinden dat het eerst tijd is om ons wat lekkerder in onze vel te voelen. Zodat we die echte summer proof body hebben. Daar komt Summerproof met Sonja perfect van pas. Hierin staat boordevol inspiratie, van het gezond eten tot meer aandacht voor jouw familieleden en een motivatietalk om jouw op het goede spoor te houden. Hierin staan ook allerlei mensen die veel zijn afgevallen, zodat jij weet dat het mogelijk is om jouw doel te behalen.

Welk boek ga jij als eerste uitlezen, tijdens quarantaine?