Wij vrouwen kunnen heel veel bereiken, we zijn zelfstandig en kunnen voor onszelf opkomen als dat nodig is. Toch zijn er een aantal dingen waar wij wel eens over twijfelen, dat is nergens voor nodig. Daarom willen wij jou 5 dingen vertellen die iedere vrouw moet weten, om nog sterker en zelfverzekerder te worden.

iedere-vrouw-weten-femfem

Jij bent sterk en heel waardevol

Je hebt altijd geleerd dat je moet luisteren als andere praten en dat moet natuurlijk ook, dat is wel zo netjes en respectvol. Toch moet je niet altijd aannemen wat een ander jou vertelt, vooral niet als het gaat over jouw leven. Jij bent degene die keuzes, plannen en ook fouten maakt in jouw leven. Een anders heeft hier altijd een mening over, maar blijf altijd luisteren naar jouw eigen gevoel. Ook op momenten waarin anderen denken dat jij iets niet aankunt, luister alleen naar jouw eigen gevoel. Wil je iets heel graag? Vecht er dan voor en laat de meningen en adviezen van anderen links liggen. Jij draagt met alles wat je doet ook een steentje bij aan deze samenleving, jij bent een sterke en erg waardevolle vrouw. Jij bent onvervangbaar!

Er is niets op de wereld wat een man wel kan en jij niet

Oké, misschien moet je deze zin niet 100% letterlijk nemen op ieder gebied, maar vrijwel alles wat een man kan kunnen wij vrouwen ook. Sommige zware taken worden in deze maatschappij vaak gezien als mannentaken, maar waarom eigenlijk? Wij hebben toch ook spierballen, de een wat groter dan de ander maar daar gaat het niet om. Wij vrouwen kunnen best “mannentaken” uitvoeren. Misschien gaat het niet in één keer goed, maar het lukt ons wel.

Er is er maar één zoals jij

Houdt dit altijd in je achterhoofd: jij bent uniek, er is niemand zoals jij. Er kunnen mensen zijn die een beetje op jou lijken qua uiterlijk of je kunt zelfs een eeneiige tweeling zijn, toch is er maar één zoals jij. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid, karakter en mening. Ben en blijf jezelf en verander voor niets of niemand, je bent goed zoals je bent. Ook in deze wereld waar heel veel concurrentie is, blijf jezelf daarmee ga je harten stelen.

Alleen zijn is goed voor je

Zoals we hierboven al aangaven is er in de wereld veel concurrentie, het is daarom belangrijk dat je goed weet wie jij zelf bent voordat je kunt gaan ‘concurreren’. Om daarachter te komen is het belangrijk dat je ook tijd alleen kunt doorbrengen, hierdoor leer je jezelf beter kennen. Alleen zijn is trouwens helemaal niet zo erg als vele denken, alleen kun je ook veel leuke dingen doen. Vaak wordt een zo’n taboe gemaakt rondom het dingen alleen doen, maar steeds vaker hoor ik dat mensen bijvoorbeeld alleen gaan ontbijten of lunchen. Misschien is dat een stapje te ver voor jou, maar begin eens met een dagje alleen doorbrengen al is het maar met heel veel Netflix en een goed boek.

Loslaten staat gelijk aan doorgaan

In het leven kunnen we niet met iedereen vriendjes zijn en ons hart geven we ook niet zomaar iedereen. Soms zijn we zo bang om mensen te verliezen, dat we maar bij hen blijven. We blijven bij sommige mensen voor de verkeerde redenen, maar waarom eigenlijk? Hier wordt je toch juist ongelukkig van en dat is precies hetgeen wat we niet willen. We willen een leven waarin we stralen en genieten van ieder moment, daarom moet je sommige mensen loslaten. Hoe moeilijk het soms ook is, zul je merken dat het je goed doet. Daarbij staat loslaten gelijk aan doorgaan. Wanneer je sommig mensen loslaat gaan, openen er weer nieuwe deuren.

Lees ook:

Vier vrouwen, vier anticonceptiemiddelen