Hoewel sommige mensen niet kunnen wachten om naar het buitenland te emigreren, moeten we toegeven dat we het helemaal niet zo slecht hebben in Nederland. Afgelopen jaren scoorde Nederland zeer goed in de lijst van meest gelukkige landen op aarde. Maar heeft ons kikkerlandje dit jaar deze positie weten te behouden? Dit zijn momenteel de 5 gelukkigste landen ter wereld!

1. Finland

Voor de vierde keer op een rij is Finland benoemd tot het gelukkigste land ter wereld. Niet alleen op het gebied van geluk maakt Finland indruk, ook heeft het land naast Zuid-Korea, Japan en Singapore één van de beste onderwijssystemen van de wereld. Volgens onderzoekers scoort Finland hoog op het onderdeel ”wederzijds vertrouwen”. Enkeltje Finland please?

2. Denemarken

Op de tweede plaats in de lijst komt Denemarken. Denemarken scoort op bijna alle onderdelen hoog: levensverwachting, sociale voorzieningen, vrijgevigheid, noem maar op. Daarnaast is het land druk bezig met het ontwikkelen van duurzame energie. Ook zorgt het vertrouwen in de overheid, de hoeveelheid vrijheid en de juiste balans tussen werk en privé ervoor dat de inwoners van Denemarken zo gelukkig zijn.

3. Zwitserland

Zwitserland staat niet alleen bekend om de prachtige natuur,  maar ook om de gelukkige inwoners. Een reden hiervoor is de politieke vrijheid van de burgers. Per jaar worden meerdere referenda gehouden om de inwoners te betrekken in de politiek. De inwoners van Zwitserland voelen zich hierdoor zeer betrokken in de ontwikkeling van hun land. Iedereen wordt gehoord!

4. IJsland

IJsland staat op de vierde plek in de lijst. Vooral het gevoel dat je als inwoner van IJsland kan rekenen op een andere inwoner was sterk. Hoewel het toerisme in de hoofdstad Reykjavik flink is gestegen, lijkt dat geen negatief effect te hebben op het geluk van de inwoners. Ze kunnen immers altijd even weg uit de drukte van de stad en de prachtige natuur in!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Iceland (@iceland)

5. Nederland

Wie denkt dat we het niet goed hebben in Nederland, heeft het mooi mis. Ons landje heeft zelfs de top 5 gehaald! De cijfers zijn tussen 2005 en 2020 nauwelijks veranderd. Het zijn zeker niet alleen de Nederlandse volwassenen die het goed hebben hier, ook met de kinderen gaat het goed. In 2013 werden de Nederlandse kinderen zelfs benoemd tot de gelukkigste kinderen ter wereld. Dit heeft onder andere te maken met de kwaliteit van het onderwijs, de veiligheid en gezondheid in Nederland. Weet je zeker dat je wil verhuizen?

Kan jij toch nog wat extra geluk gebruiken? Check hier 25 geluksmomentjes waar je instant blij van wordt!