Heb je het idee dat je weinig tot geen vrienden hebt en krijg je het gevoel dat je nooit een vriendengroep hebt gehad? Wanneer dit elke keer zo is, krijg je hier en daar wel wat vraagtekens of het misschien aan jou kan liggen. Dit zijn vijf reden waarom jij (waarschijnlijk) geen vrienden hebt.

5 redenen waarom jij geen tot weinig vrienden hebt
Bron: Barbie

1. Je doet té hard je best

Eén van de meest voorkomende redenen waarom je geen vrienden hebt, kan zijn dat je té hard je best doet om er bij te horen. Je nodigt jezelf overal mee uit, begint grapjes of woorden over te nemen van de groep en rent achter deze ‘vrienden’ aan alsof ze honing aan hun achterwerk hebben. Wanneer je zó hard je best doet om ergens bij te horen, kan dit als plakkerig en irritant overkomen.

2. Je hebt altijd gelijk

Of naja, dat denk je tenminste. Het maakt niet uit wat, maar je hebt áltijd gelijk. Je maakt ruzie over de gekste dingen. Je denkt dat een interessante discussie dé perfecte manier is om een gesprek levend te houden. We weten donders goed dat het niet zo is, dus stop er mee.

3. Alles moet om jou draaien

Iemand vertelt wat en op één of een andere manier moet je dit verhaal omdraaien naar jezelf. Enne, voor je het weet, ben je uren er over aan het ratelen. Tuurlijk, het gebeurt onbewust iedereen wel eens. Maar het moet geen terugkomende fout zijn. Het is namelijk verschrikkelijk irritant wanneer iemand wat vertelt en jij toch een manier vindt om het om jou te laten draaien.

4. Je bent een dramaqueen

Sommige mensen smachten gewoon naar aandacht en drama. Ze kunnen niet echt contact maken met andere mensen omdat ze het te druk hebben om verwikkeld te raken in drama. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit misschien wel de reden dat je geen vrienden hebt. Simpelweg omdat ze je drama gewoon niet meer kunnen uitstaan, vooral wanneer het om hen gaat.

5. Je bent altijd te laat

En we hebben het niet over 5 á 10 minuten te laat. We hebben het over het soort laat waar je een uur of twee zit te wachten tot iemand in een restaurant komt opdagen. En dan komen ze binnen zonder excuses. Geloof het of niet, maar mensen hebben écht wat beters te doen. Tijd is kostbaar en het is gewoon mega irritant wanneer deze niet wordt gerespecteerd.