Reizen: het is iets van deze eeuw. Iedereen verruilt Nederland een paar maanden of jaren voor een buitenlandse bestemming. Wil jij nou graag binnenkort ook een mooie reis gaan maken, maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben 5 toffe reisbundels voor jou geselecteerd waarbij je gelijk zin krijgt om per direct te vertrekken.

photo-1484544808355-8ec84e534d75

Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

In dit gave boek neemt Roëll de Ram, oprichtster van reisblog WeAreTravellers.nl, je mee naar de beste landen voor een groots backpack avontuur. Van de mooiste plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door het ruige IJsland en wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid-Afrika. Klinkt als een droom toch? Met betoverende verhalen, praktische tips, fraaie routes en schitterende foto’s. Een boek vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashpacker.

Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

In ultieme bestemmingen geven de reisexperts van Lonely Planet de ultieme 500 van beste plekken op aarde om naar af te reizen. Deze top 500 bevat zowel populaire toeristische trekpleisters als verborgen pareltjes van de wereld. De indrukwekkende lijst wordt gepresenteerd door middel van prachtige foto’s van de ultieme bestemmingen met daarnaast inspirerende verhalen. Wat wordt jouw volgende reisbestemming?

Bucketlist reizen – Marloes de Hooge

De ”ultieme reis bucketlist”! Deze 25 reizen moet je ooit in je leven gemaakt hebben. Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de succesvolle reisblog Travelvalley, verzamelde voor dit boek de reizen die op je bucketlist thuishoren. Van een mysterieuze droom die werkelijkheid wordt in Marrakech tot het land van vuur en ijs: IJsland en van een roadtrip voor de Verenigde Staten tot Jordanië, de parel van het Midden-Oosten. Kortom, alles wat jij nodig hebt om je bucketlist compleet te maken.

Atlas Obscura – Joshua Foer, Dylan Thuras en Ella Morton

Ga op zoek naar ’s werelds meest verrassende plekken. Het is tijd om de bekende paden te verlaten. Met deze inspirerende gids maak je kennis met het vreemde, het onverwachte en het verborgene: onbekend plekken dichtbij, maar ook ver weg. Stuk voor stuk pareltjes in deze wonderlijke wereld. Duizend verschillende plekjes zijn er om te bezoeken voor de ontdekkingsreiziger die op zoek is naar de vreemdste en meest curieuze geheime plekken in de wereld.

365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Wie kent haar niet, onze eigen Floortje Dessing mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. In haar boek lees je hoe het is om 365 dagen onderweg te zijn. Dit boek zit boordevol met persoonlijke reistips voor plekken die je moet zien of dingen die je moet doen. Daarnaast geeft ze bijvoorbeeld ook tips om aan zo goedkoop mogelijke vliegtickets te komen. Dit boek is een combinatie van een reisgids en een inspiratieboek, maar als je het gelezen hebt, dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk je koffer pakken en gaan ook.

 

Lees ook: Sri Lanka, een land voor een mooie rondreis