Het lezen van boeken kent eindeloos veel voordelen die we juist nu wel zouden kunnen gebruiken. Lezen verbetert je mood en neemt je mee in een andere wereld. Vooral in deze bijzondere tijden proberen we ons perspectief te verbreden en wat positiever in het leven te staan. We realiseren wat belangrijk voor ons is, en dat is waardevol. Deze zelfhulpboeken ondersteunen je in elke stap van dit proces.

Zelfhulpboeken

The Subtle Art of Not Giving a F*ck

In The Subtle Art of Not Giving a F*ck beschrijft Mark Manson hoe je -juist- minder f*cks geeft. Toch is het hele verhaal een stuk genuanceerder dan het lijkt. Mark zegt niet dat we nooit meer een f*ck moeten geven, hij spoort je aan om je f*cks beter te besteden. We hebben namelijk een bepaalde hoeveelheid die we kunnen geven, ga je daar overheen? Dan is dit op zijn zachts gezegd niet goed voor je mentale gezondheid. Zelf heb ik dit boek een tijdje geleden uitgelezen en het heeft mij dingen geleerd die ik misschien wel mijn hele leven bij me ga houden.

De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Ook dit pareltje heb ik recent uit mogen lezen. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, neemt je mee in een simpele wereld. Een wereld waar dingen zijn zoals ze zijn en er niks achter zit. Haemin Sunim laat je zien hoe simpel dingen eigenlijk zijn, als je de tijd neemt om ze zo te zien. Hoe puur liefde is en hoe je iemand die niet dezelfde mening deelt als jou in zijn of haar waarde laat. Dingen die je voor het lezen van dit boek misschien mateloos zouden irriteren doen dat niet meer na het lezen van dit boek. Zo simpel kan rust dus zijn.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charlotte van der Steen (@charlottevdsteen) op

Master Your Mindset

Leef jij je mooiste leven? Waarschijnlijk vind jij dat er nog wel een paar dingen beter zouden kunnen zijn. Na het lezen van Master your mindset heb jij waarschijnlijk een hele andere kijk op je eigen leven én op je carrière. Dat onderwerp tackelt het boek namelijk ook. In een persoonlijk verhaal beschrijft auteur Michael Pilarczyk de kracht van je eigen gedachtes. Iets waar ook ik soms moeite mee heb en ik denk jij misschien ook wel.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marielle Weekhout (@energie_en_balans) op

Nice girls don’t get the corner office

Als vrouw kan het soms een uitdaging zijn om te groeien in je werk. Helaas is de business wereld nog steeds vaak a mans world. Maak jij je zorgen om je prestaties op werk of het geven van feedback? Dan is dit een echte aanrader. Lois P. Frankel, coach, bedrijfstrainer en auteur van dit boek geeft je namelijk graag antwoord op je brandende vragen. Lois laat je zien hoe jij jezelf vaak in de weg zit om te krijgen wat je wilt. Zelfs als dat een corner office is.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Roos 🐆 (@roos.stolwijk) op

Patronen doorbreken

Heb jij vaak last van negatieve gevoelens? Dan is dit boek zeker een aanrader. Patronen doorbreken helpt je om patronen te doorbreken én deze te herkennen. Het steeds opnieuw maken van fouten kan ons na een tijdje somber maken. We voelen ons als mislukkelingen en geven het na een tijdje op. Patronen doorbreken spoort je aan om het nog een keer te proberen, met een grotere kans dat het je deze keer wél lukt. Hoe je dat doet? Juist ja, door de bekende patronen te doorbreken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scheidingscoach Karlijn (@scheidingscoach) op