Musicalfans opgelet! Heb jij zin om thuis weer even te genieten van een muzikale feel-good film? Dit zijn de 5 leukste musicals op Netflix en Disney+!

The Prom (2020, Netflix)

Eén van de nieuwste musicals op Netflix is The Prom. Het is een verfilming van de Broadway show over het lesbische meisje Emma, dat met behulp van een aantal geflopte musicalsterren een fantastische high school prom organiseert. Op het eindfeest dat de school zelf had georganiseerd, mocht je namelijk geen date van hetzelfde geslacht meenemen. Deze vrolijke musical heeft naast een ontzettend belangrijke message ook nog eens een sterrencast: onder andere Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman spelen erin! Deze musical is zeker het kijken waard!

Burlesque (2010, Netflix)

De musical Burlesque gaat over Ali, een jonge vrouw die van haar kleine geboortestad verhuist naar het grote Los Angeles. Daar belandt ze in The Burlesque Lounge, een wereld vol zang, dans en striptease. Haar muzikale talent brengt haar al snel van de bar naar het podium. Christina Aguilera en Cher schitteren in deze musical vol met prachtige nummers en indrukwekkende choreografie. De musicalliefhebber mag deze film niet missen!

Grease (1978, Netflix)

Over Grease hoeven we natuurlijk vrij weinig nog te zeggen: want wie heeft deze klassiek nou niet gezien? Moet jij nou toch bekennen dat je deze feel-good musical nog niet hebt gezien, dan is dat helemaal niet erg. Zet hem snel in je watchlist en maak je klaar voor een gezellig avondje Netflix.

Hamilton (2020, Disney+)

Je zal vast wel eens van de musical Hamilton gehoord hebben. Je weet wel, die hip-hopmusical over de eerste Amerikaanse minister van financiën? Hoewel deze beknopte samenvatting misschien gek in de oren klinkt, is Hamilton nu al één van de meest succesvolle musicals allertijden. Nieuwsgierig geworden? Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer naar Londen of New York af te reizen om dit meesterwerk te zien: hij staat namelijk gewoon op Disney+.

Newsies (1992, Disney+)

Heb je bovenstaande musicals al gezien? Grote kans dat de musicalfilm Newsies nieuw voor je is. Toen deze musical uitkwam, werd hij namelijk nogal ondergesneeuwd door de animatieklassiekers die Disney destijds uitbracht. Deze musical over krantenjongens in New York die het tegen een hebberige krantenmagnaat opnemen, is gelukkig gewoon op Disney+ te bekijken!

Ben je toch meer fan van romantische films? Klik hier voor de leukste romantische films op Netflix!