Dat fruit gezond is, hoeven we niemand meer te vertellen. Wat mensen wellicht niet weten, is dat elke fruitsoort verschilt in gezondheidsvoordelen. Zo kan het goed zijn om je dagelijkse appel of banaan een keer in te wisselen voor een mango of ananas. Hier zijn 6 redenen om een keer een ananas in je winkelwagentje te stoppen!

@
@Unsplash

1. Het zit vol met vitamine C

Ananas staat bekend om zijn grote hoeveelheid vitamine C. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem, bevordert groei en en speelt een rol in de helingskracht van het lichaam. Het zoete fruit werkt dan ook tegen een heleboel kwaaltjes!

2. Er zitten weinig calorieën in

Hoewel er nog geen harde bewijzen zijn dat ananas zou helpen bij gewichtsverlies, heeft een onderzoek uit 2018 in Food, Science and Biotechnology aangetoond dat ananassap vetverbranding zou kunnen bevorderen. Of je nou echt sneller afvalt door het eten van ananas of niet, het fruit bevat in ieder geval zo weinig calorieën dat het een goed onderdeel van je dieet is.

3. Het is goed voor je spijsvertering

Het stofje bromelaïne dat in ananas zit, zorgt ervoor dat eiwitten snel worden verteerd. Daarnaast zou het stofje medicinale krachten hebben die onder andere ontstekingen, wonden en zwellingen verminderen. Zo zou het eten van ananas helpen bij verkoudheid, bronchitis en keelpijn!

@Pinterest
@Pinterest

4. Je krijgt er sterke botten van

In ananas zit de mineraal mangaan, een stofje dat het lichaam helpt bij de opbouw van bot en bindweefsel. Net als calcium zorgt ananas dus voor sterkere botten en voorkomt botontkalking.

5. Er zitten veel antioxidanten in

Ananas bevat een heleboel antioxidanten die vrije radicalen in je lichaam bestrijden. Dat zijn agressieve stoffen die cellen en weefsel kunnen beschadigen. Antioxidanten kunnen helpen tegen deze beschadiging en mogelijk op lange termijn hart- en vaatziekten voorkomen. Een onderzoek in The American Journal of Clinical Nutrition toont ook aan dat een dieet van voedsel met een hoge concentratie antioxidanten de kans op kanker zou verkleinen.

6. Het versterkt je immuunsysteem

Omdat er zoveel vitamine C in ananas zit, kan het fruit je immuunsysteem versterken. Uit een onderzoek is gebleken dat kinderen die geregeld ananas uit blik eten, minder bacteriële infecties krijgen dan kinderen die geen ananas eten. Dagelijks een stukje ananas eten, zou je dus meer bestand maken tegen infecties en virussen. A pineapple a day keeps the doctor away!

Lees ook: Alcohol en fruit combineren? Dit zijn de lekkerste recepten!