Het nemen van rijlessen is ontzettend spannend. Alles komt op je af omdat je het nog niet gewend bent. Rij ik niet veel te hard? En waar zat de richtingaanwijzer ook al weer? Dit zijn herkenbare gedachtes die bij velen van ons voorkomen. Benieuwd naar nog meer herkenbare momenten? Wij zetten ze op een rijtje.

rijlessen FEM FEM

1. Je vergeet alles

Je bent mega nerveus en je vergeet elk klein dingetje, zoals het omdoen van je gordel en je achteruitkijkspiegels verstellen..

2. Je hebt het idee dat je te hard rijdt

Moet ik nog harder rijden? Whut? Ik rij al zo’n 20 kilometer per uur.

3. Andere weggebruikers vinden het leuk om je te irriteren

Ze zien een lesauto en hup het treiteren kan beginnen. Bumperkleven, met dezelfde snelheid naast je blijven rijden. Het hoort er allemaal bij. Je moet er helaas wat voor over hebben om je rijbewijs te kunnen halen..

4. Spijt hebben dat je eraan bent begonnen

Waarom ben ik hier in vredesnaam aan begonnen? Dit is een gedachten die bij velen voorkomt. Je hebt totaal geen vertrouwen meer in jezelf en je hebt het gevoel dat alles fout gaat.

5. Alles lijkt anders achter het stuur

Je bent gewend om als bijrijder heerlijk relaxen, maar zodra je achter het stuur zit slaat de stress toe. Vanaf deze positie is alles opeens zo anders en ben je verantwoordelijk. Wat een omschakeling!

6. Niet meer op de weg kunnen letten omdat je zó vaak moet spiegelen

Hoe kan ik in vredesnaam nog op de weg letten als ik continu m’n spiegels moet checken? Ik kan toch niet 10 dingen tegelijkertijd te doen..

7. Alles verkeerd indrukken

De richtingaanwijzer indrukken? Help, hoe moest dat ook al weer? Uit stress druk je zó hard dat alles begint te piepen en alle lampjes beginnen te branden. Nooo!

Afijn, zodra je hem in the pocket bent ben je zielsgelukkig. En vergeet je ook niet te verdiepen in de verschillende mogelijkheden voor een autoverzekering bij het aanschaffen van een eerste auto.

Lees ook: 12 dingen die je herkent als je vroeger een hekel had aan gym.