Nu wij massaal thuiswerken in deze tijd door het Coronavirus, is het vaak lastig om ons te concentreren of zoveel mogelijk uit onze dag te halen. Toch zitten er een hoop voordelen aan thuiswerken, waar je misschien niet aan zou denken. Thuiswerken blijkt ons namelijk een stuk productiever te maken, zonder dat je dit doorhebt. Wat die grote voordelen zijn vertellen wij je graag.

photo-1522199755839-a2bacb67c546

Minder kosten

Oké, wij geven toe: wanneer je werkt op kantoor is het makkelijk om elke dag een lunch te halen. Dit kost ons aan het eind van de maand veel meer dan je misschien denkt. Alle kleine bedragen bij elkaar opgeteld zijn er toch heel wat. Zodra jij thuis werkt, en dus eten thuis kunt maken zonder moeite, heb jij niet meer de neiging om even naar de bakker te lopen om de hoek. Dit scheelt aardig wat in je portemonnee, dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Privé combineren met werk

Het kan lastig zijn om de dingen die je normaal thuis doet te combineren met je werk. Wanneer jij die bult was ziet liggen op je stoel of ziet dat je ramen wel aan een lapje toe zijn, kan het wat lastig zijn om je te concentreren op je werk. Toch lukt dit ons heel goed. Doe deze dagelijkse klusjes tussendoor of tijdens je pauze, zo houd je een goede balans erin en heb jij jouw dagelijkse dingen ook weer afgekruist.

Minder vaak ziek

Het klinkt gek, maar het is toch echt zo. Werknemers die vanaf huis werken zijn minder vaak ziek dan als zij naar kantoor moeten. Dit komt dat jij je bevindt in je eigen sfeer en je zodra jij je niet lekker voelt even kan blijven liggen of even een wandeling kunt maken en dan weer aan de slag kunt. We hebben wanner we thuiswerken ook vaak de neiging om harder te werken dan bijvoorbeeld op kantoor. Met een to-do list bij de hand gaan we aan de slag en hebben we vaak dingen sneller af dan wanneer jij deze doet op kantoor.

Je bepaalt zelf hoe je dag eruit ziet

Wanneer jij thuis werkt bepaal je helemaal zelf hoe jouw dag eruit ziet en hoe je deze indeelt. Wil jij in plaats van om 12:30 uur een rondje lopen dit doen om 11:30, zonder dat jouw werk hieronder lijdt, dan kan dit gemakkelijk. Je kunt rustig ontbijten en jouw eigen werkplek indelen. Niemand die jou vertelt wat je moet doen, en dat is toch best fijn!

Je bevindt je in je eigen sfeer

Wanneer jij je in je eigen sfeer bevindt, thuis dus, ben je een stuk meer ontspannen dan wanneer jij de deur uit moet. Dit leidt tot meer productiviteit, aangezien je lekker in je eigen flow zit. Ook heb je geen collega’s meer met luide telefoongesprekken of meetings om je heen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Interior & More (@myinterior) op

Klaarmaken

Misschien houdt jij wel heel erg van het momentje in de ochtend dat jij jou klaarmaakt. Zodra jij thuis werkt en misschien niet naar buiten gaat voor de dag, kun je dit op een moment doen wanneer jij wilt en niet precies wanneer jij wakker wordt. Je hebt namelijk helemaal geen haast. Houd jij juist niet van jezelf klaarmaken? Dan is het heel makkelijk om lekker met je bril op vanuit huis te werken; niemand die je ziet.

Reistijd

Zodra jij thuis werkt betekent dat één ding: je hoeft niet meer te reizen. Geen afhankelijkheid meer van het openbaar vervoer, geen files meer te trotseren of een drukke spits wanneer jij naar huis wilt. Dit zorgt voor een hoop rust en wanneer jij klaar bent met je werk kun je direct heerlijk koken.

Thuiswerken heeft dus niet alleen maar nadelen!