Heb je zin in een smoothie, maar wil je op je lijn letten? No worries! Er zijn zat gezonde alternatieven die het proberen waard zijn. Dit zijn 7x smoothies die naar milkshakes smaken.

1. Banaan, aardbei en sla smoothie

Deze smoothie is super makkelijk te maken en bevat weinig calorieën. Naast banaan, aardbei en sla, bevat de smoothie ook amandelmelk en eventuele proteïne poeder. Naast de zoete smaak vult deze milkshake én krijg je weer je voedingsstoffen binnen.

banaan, aardbei sla smoothie

2. Pindakaas avocado smoothie

Deze dikke romige pindakaas milkshake zorgt er gegarandeerd voor dat je vol zit. De smoothie bevat geen suiker en is laag in calorieën. Naast pindakaas bevat de smoothie ook avocado, klinkt als een gekke combi, maar trust us het is ge-wel-dig!

Pindakaas avocado smoothie

3. Amandel melk, aardbei, avocado smoothie

Niet alleen zijn aardbeien, avocado’s en amandelmelk super voedzaam, het is ook nog eens super lekker! De zoete smoothie bevat geen suiker, en is super gezond!

Aardbei avocado

4. Pepermunt smoothie

Deze smoothie is perfect voor de feestdagen, of als dessert. Voor de milkshake heb je niet meer nodig dan melk, vanille ijs en peppermint extract. En voilà, je pepermunt milkshake is klaar. Als je op je voeding aan het letten bent zorg er dan voor dat je vanille ijs gebruikt wat geen suiker bevat. Mocht je niet aan de lijn zitten? Maak de milkshake dan af met een toef slagroom en eventuele chocolate chips.

Pepermunt smoothie

5. Vanille smoothie met chiazaadjes

Begin de dag goed met deze vanille smoothie met chiazaadjes. De smoothie zit bomvol proteïne perfect voor een voedzaam ontbijtje dus. De smoothie vult ook nog eens super erg, je zult zien dat je de hele ochtend vol zit.

Vanille smoothie

6. Low-Carb aardbei smoothie

Mocht je zin hebben in een lekkere snack tussendoor is deze smoothie perfect. Voor de smoothie heb je alleen amandel melk, aardbeien, ijs en vanille extract nodig. Nog een tip: gebruik in plaats van slagroom, kokos crème!

Low-carb aardbei smoothie

7. Glutenvrij en koolhydraat arme chocolade smoothie

Een gezonde glutenvrije en koolhydraatarme smoothie, ja het kan echt! De smoothie is perfect voor elk soort dieet. Alles wat je nodig voor de smoothie hebt zijn: cocoapoeder, avocado en kokosmelk. Nog een voordeel: hij is ook nog eens super snel klaar.

Glutenvrij en koolhydraat arme chocolade smoothie

Lees ook: De lekkerste groene smoothies om je dag energiek te beginnen