In 2023 lijkt iedereen de sportschool opnieuw te hebben ontdekt én dat is goed! Fit blijven is belangrijk en jezelf in je eigen lijf zelfverzekerd voelen al helemaal. Het kan soms wel lastig zijn: veel mensen denken namelijk dat je alleen maar gezond moet eten. Onzin! Pas gewoon de 80/20 regel toe.

80 20 regel

Gezond eten

Ben je dit aan het lezen, dan ben je waarschijnlijk ook lekker fit bezig. Goedzo! Het is soms lastig, maar geef het niet op. We begrijpen het, je motivatie kan soms flink naar beneden zakken wanneer de weegschaal niet hetgeen aangeeft waar je op hoopte. Sporten is makkelijk, het is de voeding er om heen wat mensen onderschatten.

Mensen hebben in je hoofd gestampt dat je alléén maar gezond moet eten, maar is dat dan ook echt zo? Wij stellen je voor aan de 80/20 regel: ook voor ons een vrij nieuw begrip. We zagen dat influencer Jade Anna dit had toegepast in haar leven en je wil niet weten hoe snel wij hebben opgezocht wat het nou precies inhoudt.

De 80/20 regel

De 80/20 regel houdt in dat je 80% van de tijd gezonde dingen eet en 20% van de tijd mag zondigen. Wat hier leuk aan is? Je mag helemaal zelf weten hoe je deze regel in je leven toepast. Je hebt een aantal keuzes hoe je deze regel kan gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld per maaltijd kiezen voor 80% gezonde en 20% minder gezonde producten. Of bekijk het per dag, waarbij je 80% van de dag gezond eet, maar ook dagelijks ruimte laat voor bijvoorbeeld een stukje chocolade. Of je past de 80/20 regel toe op de gehele week waarbij je zes dagen volledig gezond eet en één dag mag zondigen.

De 80/20 regel komt er vooral op neer dat je een gezonde levensstijl hanteert, met ruimte voor af en toe iets lekkers zonder je hier schuldig over te voelen. Als je jezelf trakteert op een minder gezonde snack, geniet hier dan ook van!