Stel je voor, je brengt je kat naar de dierenarts omdat die een beetje gek ademt. Een aantal onderzoeken en €8.000 later (!) komt de dierenarts met het volgende nieuws: “Je kat is gewoon een beetje raar.” Het klinkt bizar, maar het gebeurde de Britse Abigail Laker!

8.000 euro dierenarts kat raar
Bron: Caters

Moose

Toen de 23-jarige Abigail Laker en kat Moose elkaar voor het eerst vorig jaar ontmoetten, was het liefde op het eerste gezicht. Ze adopteerde de kat en was helemaal in de wolken. Maar hun bubbel werd al snel verbroken door Moose’s dierenarts: die vond namelijk dat de kat een beetje raar ademde.

In het begin dacht Abigail er nog niet al te veel over. “Ik had helemaal niet door dat er een probleem was”, legt ze uit. “Ik nam haar mee naar de dierenarts om haar te laten steriliseren, toen die mij vertelde dat ze heel snel ademde. Ze vroegen me of ze dit vaker deed, omdat het een serieus probleem kon zijn.”

8.000 euro dierenarts kat raar
Bron: Caters

“Ze zeiden dat ze het zouden onderzoeken, omdat ze haar niet onder narcose wilden doen als er een probleem was”, gaat ze verder. “Ik vond het normaal aangezien ik eerder al katten heb gehad, maar Moose is de eerste kat die ik heb sinds ik het uit huis ben.”

Het ademen bijhouden

Ook vertelt ze dat ze eerder al honden heeft gehad. “En omdat honden hijgen, dacht ik niet dat het iets raars was. Totdat de dierenarts me vroeg bij te houden hoe vaak ze ademde. En toen pas had ik door hoe vaak ze het deed.”

Normaal gesproken ademt een kat 15 tot 30 keer per minuut. Maar bij Moose is dit een ander verhaal. “Soms ademde ze tot wel 80 keer per minuut! Toen het 100 keer per minuut werd, moest ik haar naar de huisarts brengen.”

Lees ook: Luxepoes: Aldi verkoopt nu een kattenhangmat

€8.000 later…

Nadat ze Moose naar de dierenarts bracht, werden er verschillende testen gedaan. Dit heeft haar in totaal £7.000 (bijna €8.000) gekost! “Een gespecialiseerde dierenarts gaf Moose uiteindelijk de diagnose. Hij vertelde me dat Moose gewoon een beetje raar is.” OMG!

“Natuurlijk was het een opluchting, maar het heeft wel €8.000 gekost. Het is wel heel typisch dat ze zo dramatisch is… ze heeft sowieso een gekke persoonlijkheid, dus ik denk dat het daarmee te maken heeft.” Wát een verhaal!

8.000 euro dierenarts kat raar
Bron: Caters