De herfst, de ene vindt het geweldig de ander heeft er niks mee. Wij vinden dit wel een heerlijk seizoen en dat heeft zo zijn redenen. Alles is doordrenkt in kaneel, zowel broodjes als drankjes, hapjes en zelfs cosmetica producten. Maar ook de pompoen komt in deze periode van het jaar weer terug en wordt gebruikt om heerlijke soepen van te maken. Maar ook buiten zijn de kleuren prachtig! De bladeren vallen van de boom, ze zijn gekleurd in het bruin en oranje. Overal liggen kastanjes op de grond, die worden gezocht door kleine kinderen. Ja de herfst is top! Gezellig op de bank, kaarsjes aan, genieten van series onder een dekentje en met een kopje warme chocolademelk. Maar welke andere redenen zijn er die de herfst dan zo geweldig maken?

Schermafbeelding 2018-09-13 om 11.37.49

Nazomer

De herfst is eigenlijk de nazomer. Er zijn vaak genoeg nog zonnige dagen, heerlijk voor een lange wandeling of een wijntje in de ondergaande zon. Bovendien is de temperatuur een stukje minder warm, waardoor je niet zo loopt te zweten in de zon.

Truienweer

Dit vinden wij geweldig. Truien, truien en nog meer truien, heel onze kasten hangen er mee vol. Na de zomer kijkt bijna iedereen er weer naar uit om in een heerlijke wollen, warme sweater rond te lopen. Daarnaast moet de kledingkast sowieso opgeschoond worden. Shopping day?

Dekentjes en veel slapen

De nachten worden kouder.. Wie heeft er dan nog zin om te gaan stappen in een leuk jurkje? Nee, op de bank hangen met een dekentje en een kopje thee is de nieuwe place 2 be!! Daarnaast is het ook weer tijd om onder je dubbele dekbed te slapen, want geen warme klamme nachten meer!

Herfstgerechten

Champignon of pompoensoep, hertenbiefstuk en ander wild.. Mmmm het water loopt ons al in de mond. De herfst is echt het seizoen voor een lekker stukje vlees, en laten wij daar nou net dol op zijn!

Feestdagen

Gedurende de herfstmaanden komen de feestdagen wel weer heel erg dichtbij. Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw. Oké, deze feesten duren nog wel dik twee maanden, maar er is niks mis met een beetje fantaseren toch?

Pepernoten

Jaja, ze zijn alweer gespot! De pepernoten. Uit principe worden ze in de lente en zomer niet gegeten, maar oh boy wat zijn we weer blij als ze in september weer in de schappen liggen. Even sprintje trekken naar de supermarkt!

Boswandeling

Gezellig met je lief of je vriendinnen door het bos wandelen. De zonnestralen die nog door de bomen heen spieken, de vallende gekleurde bladeren, paddestoelen spotten en eventueel met de hond lekker verstoppertje spelen. Dat wil je toch elk jaar weer opnieuw beleven?

Accessoires

Een middagje zoeken naar kastanjes, eikeltjes, dennenappels, gekleurde bladeren en bijzondere takjes. Neem het mee en maak thuis een gezellige herfsttafel of haal bij de Action een dienblad, glazen vaas of pot waar je het mooi kan inleggen. Geeft je huis in een klap weer meer sfeer!

Herfstgeuren

Een typische geur voor de herfst is sinaasappels die vol gestoken zijn met kruidnagel. De geur wordt gelinkt aan de herfst, het is warm, goddelijk en heel sterk. Onze tip: koop een lekkere geurkaars die urenlang brandt en waardoor je hele kamer zalig ruikt naar een heerlijke herfstachtige sfeer. Skins Costemics verkoopt heerlijke geurkaarsen met unieke geur en heel wat branduren. Daarnaast is de overheerlijke geur van appeltaart altijd weer een herinnering aan de aankomende herfst.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Skins Cosmetics (@skinscosmeticsofficial) op

Lees ook: dit zijn de mooiste stedentrips die je in het najaar kan maken!