De zomer staat alweer om de hoek en wij zijn nu al helemaal obsessed met de nieuwste trend. Dé haartrend die we deze zomer non-stop gaan dragen? De 90’s messy knot! Deze haarstijl is weer helemaal terug van weggeweest.

90s messy knot

Zomertrends

Langzaam maar zeker worden de temperaturen weer wat hoger en zien we het zonnetje steeds wat vaker. En dat betekent dat wij weer helemaal de zomer in onze bol hebben. We hebben al heel wat nieuwe trends voorbij zien komen. Denk aan de sokken in sandalen die een twijfelachtige comeback maken, of de bermuda shorts die we deze zomer overal gaan zien. Dé haarstijl van komende zomer? Dat is toch echt de 90’s messy knot die weer helemaal terug is.

90’s messy knot

De 90’s messy knot lijkt heel erg op de messy bun waar we al jarenlang fan van zijn, maar is toch net wat anders. De 90’s messy knot is namelijk niet effortless, ondanks dat het wel zo lijkt. Overal is aan gedacht. Je scheiding ziet er natuurlijk uit en is geen strakke lijn en hij zit niet helemaal in het midden, maar ook niet helemaal naar de zijkant. Daarnaast werkt dit niet op net gewassen haar, maar moet het ook niet vettig zijn.

Beste lengte voor dit haar

Om deze haarstijl het makkelijkst te kunnen namaken, is de ideale lengte nét iets langer dan je schouders. Curtain bangs of face-framing pieces maken deze look helemaal af. Daarnaast zijn laagjes onmisbaar en raadt haarstylist Neil Moodie aan dat je haar puntvormig geknipt is. Het handigst is om je haar even te föhnen voordat je de 90’s messy knot gaat maken en eventueel wat textuurspray gebruikt. Zo geef je je haar volume en ziet het er wat bouncier uit. Ook zorgt dit ervoor dat het er net wat natuurlijker en meer effortless uitziet.