Natuurlijk is het uiterlijk van onze partner belangrijk, maar uit onderzoek is gebleken dat dit niet het belangrijkste is. We hechten namelijk veel meer waarde aan het innerlijk van onze partner én als het even kan zien we dan ook nog een specifiek persoonlijkheidskenmerk terug in onze partner. Dít vinden we het meest aantrekkelijk aan onze partner.

meest aantrekkelijk in onze partner
Bron: Emily in Paris

Innerlijk versus uiterlijk

We hebben allemaal wel een voorkeur voor uiterlijke kenmerken. Zo kan het zeker uitmaken welke kleur haar een man heeft én of hij een beetje afgetraind is of niet. Toch is dit niet het belangrijkste voor een vrouw. Ons hartje slaat namelijk compleet op hol als een man qua innerlijk ook een beetje matcht met onze gevoelens.

Het meest aantrekkelijk in onze partner

Een nieuw onderzoek van OnePoll wijst uit dat we een aantal dingen erg aantrekkelijk vinden aan onze partners. Ze vroegen 2000 Amerikanen naar hetgeen wat zij het meest aantrekkelijk vinden in hun partner en maar liefst 44 procent beantwoorde deze vraag met ‘humor’. Heel verrassend is het niet, want we vinden het maar al te fijn om met een partner te lachen om grapjes. Als humor niet overeenkomt, maakt het de zaak meteen een stuk moeilijker.

Niet alleen humor scoorde hoog in het onderzoek. Ook intelligentie en financiële stabiliteit scoorden hoog tijdens de ondervragingen en wonnen zo met gemak de tweede en derde plek. Hoewel financiële stabiliteit belangrijk gevonden wordt, bleek het niet meer uit te maken wie het meest zou verdienen in een relatie. Voor maar liefst 80 porcent maakt het niet uit of de man of de vrouw het meeste geld in het laatje brengt.

Financiën bleken sowieso een belangrijk onderdeel in relaties. Ruim tweederde van de ondervraagden gaf aan zonder moeite te praten over de financiële situatie in een relatie. En dat vinden wij een behoorlijk goed teken!