Je moet altijd vriendelijk zijn tegen andere mensen, dus ook tegen je collega’s. Maar wist je dat je ook té aardig kunt zijn? Dit is niet bedoeling en kan flink in jouw nadeel werken. Knoop daarom deze redenen in je oren waarom je niet té vriendelijk moet zijn op de werkvloer.

werkvloer-femfem

Misbruik

Wanneer je te aardig bent tegen je collega’s, kunnen ze misbruik van je gaan maken. Het is belangrijk dat je voor jezelf opkomt, anders wordt er over je heen gelopen. Maak dus goed duidelijk wat je wilt en zeg vaker nee.

Je wordt niet serieus genomen

Wanneer je altijd “ja” zegt, gelooft niemand je wanneer je een keer “nee” zegt. Ze proberen je dan alsnog over te halen, terwijl je eigenlijk helemaal niet wil. Zorg ervoor dat je sterk in je schoenen staat en je het niet zover laat komen.

Hoge verwachtingen

Jouw collega’s denken dat je altijd instemt en krijgen hoge verwachtingen van je. Het wordt steeds moeilijker om een keertje iets te weigeren, aangezien ze denken dat jij toch alles goed vindt. Wanneer je dan echt een keer “nee” zegt, vinden ze dit tegenvallen en werken in de toekomst minder snel met je samen.

Tijdverspilling

Je doet dingen om een ander een plezier te doen. Natuurlijk kan je iemand een handje helpen als dat nodig is, maar je hoeft niet iemand te pleasen. Wanneer jij je alleen op anderen richt, cijfer je jezelf weg. Dat is absoluut niet de bedoeling.

Verdacht gedrag

Waarschijnlijk bedoel je het allemaal heel positief, maar mensen denken dat er iets achter zit. Het kan nep overkomen waardoor mensen je dus niet meer serieus gaan nemen. Er ontstaat wantrouwen op deze manier en dat wil je niet.

Het is dus belangrijk dat je gewoon jezelf blijft en aardig doet tegen je collega’s, maar ook voor jezelf opkomt.

Lees ook: 6 herkenbare situaties als jouw collega’s ook je vriendinnen zijn