Van jezelf houden: hoe makkelijk dat ook lijkt, er struggelen meer mensen mee dan dat je denkt. En dat is zonde want van jezelf houden is de key naar geluk. Hoe kan je anders van iemand anders houden? Wij hebben acht tips op een rijtje gezet die jou hierbij kunnen gaan helpen.

van jezelf houden tips
Bron: Pinterest

1. Zet jezelf op nummer één

Dit is super cliché, maar toch gebeurt het veel te weinig. Als je eerlijk bent zet jij ook veel vaker je vriendin op nummer één toch? Dit is niet meteen fout, het is mooi dat je andere mensen graag gelukkig ziet, maar jouw eigen geluk is het allerbelangrijkst. Ook al hebben mensen dan een oordeel over je, toch moet je jezelf op nummer één durven zetten. Who cares wat anderen van je vinden? Zolang jij maar lekker in je vel zit en dingen doet waar je achterstaat.

2. Jezelf zijn

Je moet jezelf niet anders voor doen om andere mensen te pleasen, je bent namelijk het leukst als je honderd procent jezelf bent. Dus blijf dicht bij jezelf en onthoud wat je belangrijk vindt. Laat je niet van gedachten veranderen door de meningen van anderen. Als jij die ene film bijvoorbeeld niet leuk vindt, dan is dat maar zo.

3. Zorg goed voor jezelf

Als je goed voor jezelf zorgt dan straal je dit ook uit. Denk aan de uitspraak: ‘Behandel je lichaam als een tempel’, deze bestaat niet zomaar en dat is ook echt zo. Je hebt namelijk maar één lichaam die al die jaren met je mee moet, wees er dus voorzichtig mee. Eet goed, ga af en toe sporten en geef jezelf ook genoeg rust.

4. Jaag je dromen na

Iedereen heeft dromen, of dit nou een bepaald huis is of een prins op het witte paard maakt niet uit. Zolang je er maar voor werkt. Jij weet als geen ander wat ervoor zorgt om jezelf gelukkig te maken, twijfel dus niet en jaag je dromen na. Spijt komt altijd achteraf.

5. Jezelf accepteren

Nobody’s perfect, dus ook jij niet en laten we even eerlijk zijn, dan zou het leven ook wel heel saai zijn. Je bent mooi zoals je bent, alleen moet je dit vaak zelf nog inzien. Leer om jezelf te accepteren en vergelijk jezelf niet met anderen, want ook die superknappe meid op je school is niet perfect. Je mag best een beetje pronken met je goede eigenschappen en de mooie dingen aan je uiterlijk.

6. Richt je op de toekomst

Hou je ogen vooruit gericht en kijk niet terug naar het verleden. Tuurlijk kan je leren van fouten die je in het verleden hebt gemaakt, maar kijk er niet op terug. Onthoud alleen wat je de volgende keer anders kan doen. In het verleden kan je toch niks meer veranderen en in de toekomst wel, kijk daar dus naar uit.

7. Me-time

Denk ook eens goed aan jezelf, even lekker tijd voor jezelf. Leg alles aan de kant en wees dankbaar voor de persoon die je bent. Durf ook eens een connectie met jezelf aan te gaan, je denkt namelijk dat je jezelf heel goed kent, maar uiteindelijk zal dit tegenvallen. Je kan nog genoeg over jezelf leren en ga die uitdaging aan.

8. Luister naar je gevoel

Denk niet te lang over alles na, luister gewoon lekker naar je gevoel, want negen van de tien keer heeft die toch gelijk.