Weet je nog hoe leuk de shows van Nickelodeon waren? Daar zal je nu een tikkeltje anders over denken, want achter de schermen ging het er behoorlijk heftig aan toe…

Dan Schneider

Die naam heb je vast voorbij zien komen. Dan Schneider, producer van onder anderen iCarly, Sam & Cat, Victorious, Zoey 101 en Drake & Josh staat de afgelopen tijd flink in de spotlight. En nee, niet op een goede manier. De 56-jarige producent wordt door zijn ex-castleden beschuldigd van walgelijk en grensoverschrijdend gedrag.

“Het was comedy die volledig onschuldig was”, reageert hij op de beschuldigingen. In 2018 werd de samenwerking tussen Nickelodeon en Dan Schneider plotseling stopgezet. Volgens Nickelodeon was dit omdat de shows ten einde kwamen. Toch denken de meeste mensen dat het door de vele klachten van grensoverschrijdend gedrag kwam.

Bron: Nickelodeon

Achter de schermen

Jennette McCurdy, ook wel bekend als Sam uit iCarly heeft een onlangs een boek uitgebracht ‘I’m glad my mom died’. Geen subtiele titel, maar de onthullingen zijn nog veel heftiger. Jennette schrijft over haar gewelddadige relatie met haar moeder. Om in het Hollywood-plaatje te passen moest de actrice op jonge leeftijd calorieën tellen en werd wekelijks opgemeten met een meetlint. Daardoor is Mc Curdy’s eetstoornis ontstaan. Maar haar moeder was niet de enige die de actrice een traumatische jeugd bezorgde.

Jennette schrijft ook over de negatieve kanten van haar leven als kinderster. In haar boek noemt ze geen namen, maar spreekt over een ‘Creator’. En we kunnen wel stellen dat zij hier Dan Schneider mee bedoelt. In haar boek schrijft ze aangemoedigd te worden om als 18-jarige alcohol te drinken.

Dronken castleden

Volgens the creator zou dit beter werken voor de show. Avan Jogia, Beck uit Victorious, deed hier eerder ook een onthulling over. “Ik kan mij geen enkele aflevering herinneren”, zei hij. De cast van Victorious was immers bijna altijd dronken. Ook werd Jennette door the creator gemasseerd en in haar bikini gefotografeerd. Creep! 

Is het jou ooit opgevallen? Dat Sam constant aan het eten was? Alhoewel iedereen van Jennette’s eetstoornis afwist, moest zij voor de show grote hoeveelheden eten naar binnen werken.

Ongepaste beelden

Vroeger hadden we het helemaal niet door, maar probeer eens wat afleveringen terug te kijken en je zult merken dat je behoorlijk ongepaste beelden tegen komt. Victorious actrice Danielle Monet, die de rol van Trina Vegas speelde, was hier onder anderen slachtoffer van. Danielle heeft al een keer contact opgenomen met Nickelodeon over een scène waarin haar personage een augurk at terwijl ze lipgloss aanbracht. Het bedrijf heeft hier uiteindelijk niks mee gedaan.

Ook werd er tijdens de opnames van Zoey 101 een ei op Jamie Lynn Spears gespoten. Dit vond meerde keren plaats omdat Dan niet tevreden was met de scene. “Nadat Spears tijdens één take de smurrie op haar voorhoofd had gevangen, begon het naar haar gezicht op haar mond te druppelen”, vertelt Alexa Nikolas, die Nicole in Zoey 101 heeft gespeeld. Volgens Alexa barstte Dan in lachen uit en zei tegen een van de mannelijke acteurs dat het op sperma leek.

Voetenfetisj

En als dat niet alles is, heb je ooit gemerkt hoe vaak de nadruk werd gelegd op de voeten van acteurs? Voeten in hun mond doen, ketchup eroverheen… en Dan Schneider vindt dat de normaalste zaak van de wereld.