Er komt een Videoland Original serie over jawel, onze eigen koningin. Vandaag in het Amstel Hotel in Amsterdam zijn de twee hoofdrolspelers bekend gemaakt. Dit is dé bloedmooie actrice die Maxima mag gaan spelen. Enne, er staat een hottie aan haar zijde die de rol van koning Willem-Alexander gaat vertolken. Wij praten je bij over de serie én de acteurs.

Máxima videolandserie

Videoland Original ‘Máxima’

Er komt een Videoland Original serie over onze eigen koningin, hoe leuk? De serie is gebaseerd op het bestsellerboek wat al eerder verkrijgbaar was. Vanaf het moment dat Willem-Alexander op zijn knieën ging voor Máxima is haar leven 180 graden gedraaid. Ze stond ineens in de schijnwerpers en kwam voor moeilijke beslissingen te staan. In de serie worden we meegenomen in het levensverhaal van Máxima. De serie wordt op verschillende plekken opgenomen, zoals Argentinië, New York, Spanje en ons eigen kikkerlandje, Nederland. Vanaf begin juni dit jaar gaan de opnames beginnen en vanaf 2024 kunnen we de serie bewonderen op de streamingdienst Videoland.

Delfina Chaves

Delfina Chaves krijgt de eer om onze koningin te mogen spelen in de nieuwste serie. En het kan ook haast niet anders, maar ze is een echte Argentijn. Delfina is 27 jaar oud en heeft al meerdere acteerklussen op haar naam staan. Ze is onder meer bekend van de Netflix-serie The Secret of the Greco Family en Edha. Delfina kijkt enorm uit naar deze rol. “Ik vind het geweldig dat de serie nu haar verhaal vertelt, vanuit haar standpunt.”

Máxima

Martijn Lakemeier

Naast Delfina hoort natuurlijk een man te staan die in de serie koning Willem-Alexander gaat spelen. En dit is er niet zomaar een. Martijn Lakemeier krijgt deze rol op zich. Hij is 29 jaar en met name bekend door zijn rol in de film Oorlogswinter. Op 15-jarige leeftijd won hij een Gouden Kalf voor ‘beste acteur’. Deze prijs had hij te danken aan de rol die hij in de film Oorlogswinter speelde. Na zijn rol in deze bekende film heeft hij een tijdje onder de radar gezeten en hebben we niet veel meer over hem gehoord. Toen hij werd gevraagd om Willem-Alexander te spelen twijfelde Martijn geen moment. “Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden”

Máxima Willem Alexander Videoland

Wij kijken er enorm naar uit om dit koningspaar te zien shinen.