Ben jij – net als wij – verslaafd aan havercappu’s en geef jij honderden euro’s uit aan koffies to go? Dan wordt het tijd om een eigen koffiemachine aan te schaffen. Action heeft nu een piston-koffiemachine mét melkopschuimer aan haar assortiment toegevoegd!

koffiemachine piston action
Bron: Action

Barista aan eigen huis

Een shot espresso, afgetopt met een heerlijke schuimlaag havermelk: je kan ons er wakker voor maken. Aangezien we op iedere hoek van de straat een havercappu kunnen scoren, hebben we niets te klagen. Maar helaas wordt onze portemonnee hier iets minder blij van. Een gloednieuw koffiezetapparaat waarmee we thuis een koffiezaak-waardig kopje koffie kunnen zetten, is een optie. Maar laten we eerlijk zijn: die apparaten kosten vaak ook klauwen met geld.

Wil je toch iedere ochtend een overheerlijk bakje kunnen zetten, dan wordt het tijd om een sprintje naar Action te trekken. Je scoort hier nu namelijk een piston-koffiemachine voor een héél klein prijsje, namelijk €69,95.

Piston-koffiemachine van Action

Action heeft op dit moment de Barista Pro piston koffiemachine aan haar assortiment toegevoegd. Dit apparaat bevat een melkopschuimer waarmee je zelf je havercappu’s kunt bereiden. Ook is het een perfect apparaat voor je visite, aangezien je met gemak twee kopjes tegelijk zet. En mocht je denken: dit is veel te ingewikkeld. Geloof ons, het valt reuze mee.

Om te beginnen, vul je de watertank met water. Schuif de watertank terug op zijn plaats en zorg ervoor dat-ie stevig vastklikt. Draai vervolgens de filterhouder naar links en trek hem eruit om te verwijderen. Gebruik het bijgeleverde schepje om je favoriete koffie in het filter te doen en druk het licht aan met de onderkant van de lepel. Met één schepje zet je ongeveer één kopje koffie, maar je kunt naar wens meer of minder filterkoffie toevoegen om de sterkte van de koffie aan te passen. Slecht geslapen? Dan vul je ‘m dus een beetje extra aan.

Druk vervolgens op de middelste knop om het koffiezetten te starten en stop het proces door nogmaals op dezelfde knop te drukken wanneer je de gewenste hoeveelheid hebt bereikt.

Makkelijk schoonmaken

Ben je meer een theeliefhebber, dan kun je met dit apparaat ook je geluk niet op. Je zet namelijk makkelijk een kop thee, door het stoompijpje te gebruiken om heet water te tappen. Daarnaast is het apparaat makkelijk schoon te maken, wat in tegenstelling tot andere koffieapparaten niet het geval is. Je kunt de onderdelen gemakkelijk schoonmaken en hoeft het apparaat maar vier keer per jaar te ontkalken.

Wij zeggen: ren keihard naar de Action, want de voorraad van dit apparaat zal er waarschijnlijk snel doorheen zijn. Online shoppen kan ook, aangezien Action dit apparaat ook op de webshop verkoopt. Love it!