Dat we ook allemaal kaasliefhebbers zijn, is voor niemand een geheim. Dat we allemaal zo nu en dan onszelf liever een paar kilootjes lichter zouden zien, is ook geen geheim. Maar ondanks dat we allemaal goed zijn zoals we zijn, snappen wij dat je je wel bezig houdt met gezonde voeding en sporten. Dan zit je immers ook beter in je vel. Afvallen en kaas eten gaat volgens velen niet samen, maar is dat wel zo?

Waarom je kaas niet uit je leven moet verbannen

Allereerst willen we even uit de wereld helpen dat kaas alleen maar ongezond is. Dat is namelijk echt niet zo! In kaas zit veel vet, maar vetten zijn niet altijd slecht. Vetten kun je namelijk verdelen in twee soorten: verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Verzadigde vetten zijn ook wel de foute vetten en kun je dus beter laten staan. Daarentegen heb je de onverzadigde vetten wel nodig. Deze zijn namelijk een brandstof voor je lichaam en helpen je om bepaalde vitamines op te nemen.

Verder bevat kaas ook nog andere hele belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Zo bevat kaas altijd eiwitten, calcium, magnesium, kalium, zink, fosfor en de vitamines A, B en D. Wij zien geen reden om kaas helemaal uit je leven te bannen dus!

Afvallen en kaas eten

Afvallen en kaas eten gaat dus prima samen. Wel kun je de ene kaas beter laten staan de ander. Jonge kaas kun je bijvoorbeeld prima eten! Let er op dat je voor 10+, 20+ of 30+ gaat, want hier zit minder zout in. Deze passen dus perfect in jouw gezonde eetpatroon. Verder kun je ook geitenkaas, parmezaanse kaas en feta kaas ook prima verwerken in gerechten, want deze bevatten allemaal ontzettend veel vitamines en andere voedingsstoffen die je lichaam goed kunnen gebruiken. Go for it, girl!

Mocht je nou denken: hier staat mijn favoriete kaas niet tussen. Dat is helemaal niet erg! Dat hij hier niet tussen staat, wil namelijk niet zeggen dat je het nooit meer kunt eten. We mogen op zijn tijd ook best genieten van lekker eten! Eet dus gewoon lekker kaas als je daar zin in hebt. Voor alles geldt: geniet, maar met mate.

Lees ook: Lekker borrelen? Zo maak je een heerlijke DIY kaasplank