Fajah Lourens is een echte ‘fitgirl’ en heeft een bak aan discipline. Maar juist de tegenovergestelde aanpak hielp haar bij het behalen van haar resultaten. Volgens Fajah is het namelijk goed om af en toe even niet te trainen en gezond te eten. Zo krijg je juist sneller dat killer body. 

Een hoop stress

Dat Fajah Lourens veel doet in haar leven is een feit. Zij heeft een hoop energie en zit vol met ideeën. Soms kan het daarom al snel wat te veel voor haar worden allemaal. Dit kan zorgen voor een hoop stress. Zo gaf haar dokter dan ook aan dat zij het veel rustiger aan moest doen.

Afvallen door te stoppen met trainen en gezond eten

Wanneer je wilt afvallen, zou je denken dat je super gezond moet eten en iedere dag moet sporten. Dit is dus helemaal niet waar. Dit kan er juist voor gaan zorgen dat jij gaat aankomen in plaats van afvallen. “Je gaat dan juist vet opslaan. Als mensen ondanks een goed voeding- en sportschema niet afvallen, dan zeg ik altijd: stop even met alles. Stop met trainen, stop met gezond eten. Vaak vliegen de kilo’s er dan ineens wel af.” Zorg er wel voor dat je jezelf nu niet gelijk helemaal vol gaat eten. Anders heeft het ook nog geen zin…

Fajah stond eerst altijd om 7 uur ’s ochtends al in de sportschool. Dit doet zij niet meer. Fajah is een stukje liever en milder voor zichzelf geworden!

Liever zijn voor jezelf

Fajah is er heel erg achter gekomen dat je vanzelf afvalt wanneer je gewoon wat liever voor jezelf bent. Door veel te stressen over gezond eten en sporten kan je juist gaan aankomen! Zorg er dus voor dat je even wat liever voor jezelf bent! Als je veel te moe bent om in de ochtend voor werk naar de sportschool te gaan, kan je beter een uurtje extra in bed blijven liggen dan jezelf naar de gym sleuren.

Lees ook: 7 lekkere voedingsmiddelen die helpen bij het afvallen