Stel je voor: je hebt een leuke date gehad met een geweldige jongen en je wacht met smart op een eerste berichtje van hem. Terwijl jij nog in spanning zit, heeft hij zijn keuze al gemaakt en besloten dat er geen toekomst in zit. In plaats van een enthousiaste reactie op de eerste date, krijg je een berichtje met een afwijzing. Helaas hoort dit erbij en zul je ook met deze teleurstellingen om moeten leren gaan. Krijg jij een afwijzing-appje na de eerste date? Dan kun je de volgende tips voor een goede reactie wel gebruiken.

afwijzing-appje na de eerste date
Bron: Pinterest

Afwijzing is niet persoonlijk

Het is gemakkelijk om een afwijzing meteen als een belediging op te vatten. Toch is dat echt helemaal nergens voor nodig en hoef je jezelf niet naar beneden te halen. Een afwijzing kan namelijk helemaal niet persoonlijk zijn, omdat deze persoon je nog helemaal niet goed kent. Neem het dus niet te serieus en beschouw het als informatie in plaats van afwijzing.

Reacties op een afwijzing-appje na de eerste date

De eerste stap om deze informatie te verwerken, is het geven van een goede reactie. De volgende antwoorden kunnen helpen om deze situatie goed af te sluiten.

  1. Geen zorgen! Fijn dat je het me laat weten.
  2. Ik begrijp het helemaal en wil je bedanken voor je eerlijkheid. Veel succes in de rest van je leven!
  3. Ik vind het jammer dat zo afloopt, want ik heb het erg naar mijn zin gehad. Dit hoort bij het leven, dat snap ik helemaal.
  4. Bedankt dat je het met hebt laten weten. Ik waardeer het dat je daar de moeite voor hebt genomen.
  5. Het is helemaal oké! Het was leuk je te leren kennen.
  6. Ik waardeer het dat je me dit laat weten. Jammer om te horen, maar no hard feelings!
  7. Het is waarschijnlijk niet gemakkelijk om mij dit te laten weten. Het was dan wel niet het antwoord waar ik op hoopte, maar ik vind het fijn dat je eerlijk tegen me bent.

Nu je weet hoe je het beste kunt reageren op een afwijzing, is het tijd om dit hoofdstuk op een van de bovenstaande manieren af te sluiten. Daarna kun je weer lekker doorgaan met daten, zodat jij hopelijk jouw prins(es) op het witte paard snel tegenkomt.

Lees ook: 10 signalen dat de eerste date goed is verlopen