Hoe lekker is het wel niet om Gin te gebruiken voor al onze mixdrankjes – de meest lekkere cocktails kan je ermee maken. Tuurlijk is het ook lekker om gewoon los te drinken of om het door je eten heen te doen toch. Voor de echte gin-fans hebben wij goed nieuws! Aldi heeft namelijk een nieuwe gin die je echt helemaal verbaasd. De gin veranderd namelijk van kleur wanneer je hem gaat mixen met bijvoorbeeld tonic! What?! Deze kleurveranderende gin van de Aldi moet jij echt eens proberen!

Kleur veranderende gin van de Aldi

Het drankje is zeker niet zomaar een normale gin. Wanneer je de gin inschenkt is hij eerst blauw, maar wanneer je het gaat mixen met tonic verandert de kleur dus naar roze. Hoe leuk is het wel niet om mensen te verassen met zo’n kleur veranderende gin!

kleurveranderende gin
bron: Girlscene

Hoe werkt het?

Gin is gemaakt van bloemblaadjes van een kittelbloem. Deze bloem is blauw, maar wanneer je hier een vloeistof aan toevoegt, wordt de kleur anders. Dit komt omdat de zuurtegraad van de bloem dan veranderd! Het lijkt dus eigenlijk een beetje op een toverdrankje.

Waar kun je het kopen?

De kleurveranderende gin van de Aldi kan je helaas niet in Nederland kopen… De gin is sinds 2018 al te verkrijgen in Schotland. Hier kon je een fles krijgen voor zo’n €23! Deze was toen al iedere keer heel erg snel uitverkocht. Niet gek, want deze wil je echt proberen! Naast dat hij in Schotland te verkrijgen is, kan je hem nu ook vinden in Australië. Hier is hij te koop voor $49. Helaas is het drankje alleen te koop op verdere plekken… Wel zijn het allebei hele mooie landen, dus een goede reden om er een mooi tripje van je maken!

Lees ook: Om deze reden is alcohol goed voor je vriendschap