Om je ware liefde te vinden, zul je een beetje moeite moeten doen. Vaak komt ‘ie niet vanzelf op je pad dus je kunt er maar beter op los daten om de kans te vergroten. Maarre, vind je het ook zo ongelooflijk lastig om te bedenken wat je kunt doen tijdens het daten? Alfabet-dating is dé oplossing.

alfabet dating

Cliché

Wanneer je een date gepland hebt, is het een uitdaging om een leuke activiteit te vinden. De clichés als terrasjes, uiteten of bioscoop hebben we al meer dan genoeg gedaan en zijn gewoon lang niet altijd even leuk. Sterker nog: het kan er zelfs voor zorgen dat een date een stuk minder leuk uitpakt dan gedacht, waardoor het misschien wel helemaal niets wordt. Zonde!

Alfabet-dating is dé oplossing

De nieuwste dating-trend brengt hier gelukkig verandering in. We zien steeds vaker dat date-koppels het alfabet inzetten om het zo leuk mogelijk te maken én om aan inspiratie te komen. Hoe ze dat dan doen? Eigenlijk heel simpel. Ze werken gewoon het alfabet af en verzinnen bij iedere letter een activiteit voor een date. Beginnen bij de A door bijvoorbeeld de Apenheul te bezoeken. Vervolgens door met de B door iets te bakken, zoals koekjes of een taart. Daarna de C en D; cocktail-workshop én een dansles nemen.

Het voordeel aan deze manier is dat je nét een beetje creatiever gaat denken over alle opties die er zijn. Daarnaast is het ook nog eens onwijs leuk om er samen mee bezig te zijn, waardoor de voorpret al minstens net zo leuk zal zijn. Zorg er voor dat jullie vanaf het begin al samen nadenken over alle dates die jullie nog gaan hebben, zodat jullie genoeg hebben om naar uit te kijken. Voor een beetje inspiratie, kun je gelukkig ook altijd nog bij ons terecht, want in dit artikel zetten we tig date-ideeën op een rij. Als het nu niet goed gaat met jullie date-leven, weten wij het ook niet meer!