Hoewel we allemaal gek zijn op girls trips of een romantisch weekendje weg, is een reis all by yourself ook enorm goed voor je. Het kan misschien angstaanjagend klinken, maar een solotrip is juist een fantastische manier om te reizen. Met deze tips geniet je optimaal van je solotrip en is het een stuk minder awkward of spannend.

in je eentje op reis
Beeld: Pinterest

Neem een dagboek mee

In je eentje in een restaurant zitten lijkt misschien heel awkward, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is namelijk de perfecte plek om een reisverslag, doelen en indrukken op te schrijven in een dagboek. Zo heb je wat te doen en kun je even helemaal tot jezelf komen.

Praat met het personeel

Als je op een nieuwe plek bent aangekomen, is een beetje advies van locals vaak erg fijn. Als je geen company hebt, helpt restaurantpersoneel je graag verder. Een beetje small talk hoort er natuurlijk altijd bij, maar je kunt tegelijkertijd altijd het beste van het menu vragen. En wie weet, maak je wellicht een vriend.

Ga naar een museum

Een soloreis is de perfecte manier om een stad te leren kennen of om cultuur te snuiven. Een museum is dan the place to be, en een voordeel is dat je daar als solotraveler totaal niet opvalt. Het is er stil, je bent minder snel afgeleid dan bij de grote toeristische attracties en meerdere mensen zijn er alleen.

Exotisch eten

Als je met een grote groep dineert, lijkt het eten vaak een bijzaak. De oorsprong van je eten is echter ook een cultureel en interessant onderwerp. Eten proeven en nieuwe dingen proberen is dus echt een aanrader als je alleen op reis bent. Extra fijn: je hoeft niks te delen.

Genoeg te doen dus op je solotrip! En onthoud, don’t give a sh*t. Jij bent alleen op reis en je hebt de tijd van je leven!

Lees ook: 15 travel hacks om toch te reizen als je blut bent