In je eentje uit eten gaan doet vrijwel niemand, behalve als je op (zaken)reis bent. Het is natuurlijk ook niet heel gezellig. Dat gevoel dat heel het restaurant meelijdend naar je kijkt, terwijl jij een beetje zenuwachtig om je heen kijkt in de hoop dat niemand zag dat jij per ongeluk een sliertje spaghetti uit je mond liet vallen. En wat zal de bediening wel niet denken? “Heeft ze geen vriendinnen?” Nou lieve vriendinnen, alleen eten kan eigenlijk heel fijn én goed voor je zijn. We geven je vijf redenen.

1. Je ervaart eenzaamheid

Dit betekent niet dat je alleen bent. Dit houdt in dat je tijd doorbrengt met je beste vriendin, namelijk jezelf. Dit kan een positief effect hebben op creativiteit. Daarnaast kan je echt jezelf zijn. O, en je hoeft dat laatste frietje niet meer uit vriendelijkheid aan te bieden. Die is van jou. Niemand neemt ‘m van je af.

2. Geen small talk

Al die verplichte vragen die je altijd moet stellen terwijl je het antwoord niet wil weten. Hoe gaat het nu met je? Hoe is het met je ex vriendje? Hoe is het met je baan als babysitter? Hier werd nog nooit iemand echt heel blij van. Als je alleen eet geef je jouw brein de mogelijkheid om dingen te verwerken die er daadwerkelijk toedoen.

3. Je brein hoeft zich maar op één ding te focussen

Wanneer je alleen eet, kan je je volledig focussen op hetgeen dat op het bord voor je ligt en er daadwerkelijk van genieten, zonder dat je ongemakkelijke stiltes hebt tijdens het opeten van dat net te grote hapje hamburger.

4. Het werkt mediterend

Dit bouwt voort op het bovenstaande punt. Geef jezelf de kans helemaal op te gaan in het eten waar je nét te veel voor betaald. Richt je op de smaak, op het kauwen en de geur.

5. Je maakt gezondere keuzes

Of niet. Het kan beide kanten op. Je ervaart in ieder geval geen druk van iemand anders om wel of geen desert te nemen. Die keuze is aan jou. Zit je vol? Dan zit je vol. Heb je toch nog zin om die chocolademousse te bestellen? Dat kan zonder dat iemand daar een mening over heeft. Wijntje erbij, heerlijk.

uit-eten-alleen-femfem