Of je nou doodsbang wordt van spinnen of dat je het al benauwd krijgt van het idee dat je moet presenteren voor een grote groep, iedereen is wel ergens bang voor. Maar wat nou écht jouw allergrootste angst is, dat heeft alles te maken met je sterrenbeeld.

allergrootste angst volgens sterrenbeeld
Bron: Euphoria | HBO

Tweeling – Een saai leven

Je bent bang dat je leven te saai wordt. Daarom ben je constant bezig met de gedachten of je wel genoeg dingen doet in het leven. Je weet precies wat FOMO is en je bent overal bij. Routine is voor iemand anders iets fijns, maar voor jou betekent het verveling.

Kreeft – Geen thuis

Je bent bang dat je nooit een plek gaat kunnen vinden die voelt als thuis. Je bent namelijk iemand die veel onderweg is. Maar die levensstijl kan er ook voor zorgen dat je snel verloren kan voelen. Je voelt je niet op je gemak als je lang op één plek blijft, maar dat betekent natuurlijk niet dat je nergens welkom bent.

Leeuw – Mening van andere

Je trekt je veel aan van de mening van andere en je bent bang voor wat ze van je vinden. Dit kan voor stress zorgen en heel wat slapeloze nachten. Je doet altijd heel erg je best om er zo goed mogelijk uit te zien en zal nooit het huis uit gaan zonder dat je weet dat je er flawless uit ziet.

Maagd – Machteloosheid

Je bent bang dat je door je zwaktes machteloos wordt. Daardoor verberg je je zwaktes altijd voor andere en laat je alleen maar je beste kant zien. Het voelt alsof die zwaktes je tegenhouden in het leven, maar weet dat iedereen zwaktes heeft en je echt niet goed hoeft te zijn in alles.

Weegschaal – Onrecht

Je bent bang dat je onrechtvaardig behandeld gaat worden. Je ziet hoeveel onrecht er is in de wereld en bent bang dat dit jou ook gaat gebeuren. Je houdt er daardoor ook niet van als andere mensen onrechtvaardig behandeld worden en probeert daar alles aan te veranderen.

Schorpioen – Verraden worden

Je bent bang dat je verraden wordt door iemand waar je close mee bent. Dit komt omdat je dit in je omgeving veel meemaakt. Maar dat komt alleen vaak niet door verraad, maar door een misverstand. Daarom moet je je angst niet te groot laten worden en het hier vooral met de mensen om je heen over hebben.

Boogschutter – Je verleden

Je bent bang dat je verleden een negatieve invloed kan hebben op je huidige leven. Vaak denk je weer terug aan de tijd waarin je van alles meegemaakt hebt. Dat heeft zoveel invloed op je huidige leven, dat je het lastig vindt om te kunnen genieten van alles wat je nu meemaakt.

Steenbok – Jezelf openstellen

Je bent bang om jezelf open te stellen naar de mensen om je heen. Daarom ben je heel erg voorzichtig en let je op elke stap die je zet. Dat geeft namelijk een stuk meer zekerheid. Maar vergeet niet dat andere mensen ook vaak genoeg eens iets akwards meemaken, dat hoort er gewoon bij.

Waterman – Vrijheid verliezen

Je bent bang dat je je vrijheid ooit verliest. Dit kan te maken hebben met je verleden, of dat je in je omgeving merkt dat mensen steeds meer hun vrijheid verliezen. Daarom ben je erg zelfstandig en kan je er niet zo goed tegen als iemand anders beslissingen voor jou neemt of je zegt wat je moet doen.

Vissen – Eenzaam zijn

Je bent bang om verlaten te worden door de mensen om je heen. Daarom hou je er niet van om alleen te zijn en ben je het liefst altijd met mensen om je heen. Op het moment dat je je alleen voelt, raak je een beetje in paniek en ga je zo snel mogelijk weer mensen opzoeken.

Ram – Vergeten worden

Je bent bang om vergeten te worden. Er is voor jou niks ergers dan over het hoofd gezien te worden. Daarom doe je altijd je best om op te vallen en laat je altijd je eigen mening horen aan anderen. Alles in de hoop dat de mensen om jou heen je nooit zullen vergeten.

Stier – Niet goed genoeg zijn

Je bent bang dat de prestaties die je levert niet goed genoeg zijn en jij dus ook niet goed genoeg zal zijn. Daarom doe je altijd extra je best om de mensen om je heen te showen wat jij allemaal wel niet kan. Maar pas op, soms moet je ook even wat rust nemen zodat je jezelf niet te veel druk oplegt.

Lees ook: Dit is jouw grootste verslaving volgens je sterrenbeeld