Soms zie je plaatjes op het internet van plekken op de wereld die zo mooi zijn, dat je bijna niet gelooft dat dit daadwerkelijk bestaat. Het is té perfect om te bestaan, het kan niet. Toch bestaan deze plekken echt en zijn zeker een bezoekje waard! Wie wil er mee?

Sea of Stars, Malediven

De zee lijkt op deze plek in de Malediven wel van sterren. Dit wordt veroorzaakt door bioluminescent phytoplankton dat licht uitstraalt wanneer ze gestrest of opgewonden zijn. Wanneer veel van de plankton gestrest of opgewonden is, geeft de zee je het idee van een sterrenhemel, maar dan dichterbij.

Sea of Stars malediven fem fem

Foto: watcherFF via iStock

Giant’s Causeway, Ierland

Deze bijzondere plek in Ierland is gevormd door een vulkaanuitbarsting, waar deze prachtige overblijfselen van over zijn.

Giants Causeway Ierland femfem

Foto: mammuth via iStock

Zhangye Danxia nationaal geologisch park, China

In het nationaal geologisch park vind je de zogenaamde regenboogbergen. Het zijn allemaal kleine stukjes van rotsen, die op het eerste gezicht wel beschilderd lijken.

zhangye danxia nationaal geologisch park china femfem

Foto: Photons_in_action via iStock

Antelope Canyon, Amerika

Middenin een stuk land dat van de Indianen is, bevindt zich de Antelope Canyon. Er zijn twee verschillende Canyon’s: de Upper Canyon en de Lower Canyon.

Antelope Canyon Amerika femfem

Foto: GeorgePeters via iStock

Lavender Fields, Frankrijk

Geniet van de prachtige lavendelvelden in de Provence in het zuidoosten van Frankrijk. Voor degene die kriebelig worden van alles wat niet recht staat of op kleur is gesorteerd, is dit dé plek om heen te gaan.

Lavender Fields frankrijk fem fem

Foto: Remedios via iStock

Cenote Ik-Kil, Mexico

Een cenote is een natuurlijke ronde kuil die ontstaat door het oplossen van kalksteen. De Ik-Kil cenote in Mexico is een erg bekende hotspot en prachtig om te zien.

Cenote-Ik-Kil fem fem

Foto: Boris G 

Lees ook:

15 ongelofelijke plekken op de wereld waarvan je dacht dat ze niet bestonden