Je familie en vrienden kijken geschokt wanneer je ze vertelt dat je alleen de wereld over gaat reizen. Is dat wel zo veilig als vrouw zijnde? Wij nemen je mee in de gids hoe jij als vrouw veilig de wereld over kunt reizen.

american-express-reizen-vrouw-femfem

Drie bijzondere routes voor de soloreiziger

Je hebt besloten om in je eentje de wereld te gaan ontdekken. Echter zijn enkele landen veiligere keuzes dan anderen. Wij laten je inspireren door de volgende drie indrukwekkende, veilige routes en geven je daarbij handige tips om je reis écht memorabel te maken.

Unieke contrasten in Centraal-Amerika

Een reis door Centraal-Amerika staat garant voor een route met unieke contrasten. Laat je van te voren wel goed informeren, want niet alle gebieden zijn even veilig. Een reis door Panama, Costa Rica en Nicaragua biedt je een grote veelzijdigheid. Ondanks dat de skyline van Panama Stad gevuld is met tientallen wolkenkrabbers, zijn er in de stad zelf ook vele tropische bomen en prachtige parken te vinden. Wanneer je het Panamakanaal van je bucketlist hebt afgestreept, gaan we verder naar Costa Rica. In het Tortuguero National Park in Limón vind je duizenden schildpadden, verschillende vogelsoorten en krokodillen, terwijl je over een pad loopt waarbij je wordt omringd met bomen van wel 40 meter hoog. We eindigen deze interessante route in Nicaragua, het land van de kleurrijke steden, prachtige stranden en de indrukwekkende vulkanen. De actieve Masaya vulkaan in Granada geeft je de mogelijkheid om vanaf de krater een blik naar de borrelende lava te werpen. Een voordeel van deze route, is dat alle afstanden redelijk kort zijn, waardoor je de mogelijkheid hebt om veel van de landen te ontdekken. Het is echter wel belangrijk dat je je van te voren goed laat informeren over de veiligheid van de verschillende gebieden in deze landen. De Rijksoverheid houdt dit precies voor je bij en dit wordt regelmatig ververst, zodat je zeker weet dat je met een veilig gevoel op reis kunt gaan.

Foto: iStock
Foto: iStock

De indrukwekkende historie van Zuidoost-Azië

We beginnen de reis in Thailand, waar je Bangkok al fietsend kunt verkennen om vervolgens met de trein naar Kanchanaburi te vertrekken. Hier kun je de ‘Bridge over the River Kwai’ bewonderen en je verwonderen over het feit dat deze brug door Engelse krijgsgevangenen is gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog en een historisch verhaal met zich meedraagt. Je kunt je reis vervolgen door via Ayutthaya de nachttrein naar Chiang Mai te nemen, waar je de vele oude tempels en de indrukwekkende jungle gaat verkennen. Vanuit Thailand vertrek je naar Laos, waar je uiteindelijk uitkomt in Huay Xai. In deze plaats is het mogelijk om deel te nemen aan de Gibbon Experience, waarbij je door middel van een zipline door het regenwoud ‘vliegt’, slaapt in boomhutten en op zoek gaat naar deze mensapen die Gibbons worden genoemd. Vanuit Huay Xai kun je naar Luang Prabang, om vervolgens vanuit hier de bus of het vliegtuig te pakken naar Vietnam. Verken de duizenden eilandjes aan de kust van Vietnam per kajak in Halong Bay, zoek de moderniteit op in Ho Chi Minh en relax aan het strand van Phu Quoc. Ook voor deze plaatsen is het van belang om van te voren via de Rijksoverheid te checken wat de veiligheid in het gebied is.

american-express-veilig-reizen-femfem

Ontdek Down Under Australië

Wil je het westerse gevoel behouden, maar ontsnappen aan het gehaaste van Europa? Dan is Australië met de laid back cultuur de perfecte bestemming. Australiërs zijn echte buitenmensen en de vele barbecuefeestjes, surfspots en de mooiste duikplekken mag je dus ook niet overslaan. De oostkust tussen Cairns en Sydney is ontzettend populair onder reizigers, je waant je dus nooit alleen. De ene avond drink je een drankje met andere reizigers, die je vervolgens honderden kilometers verderop weer tegenkomt wanneer je wilt gaan surfen. Deze route langs de oostkust van Australië brengt je naar de meest indrukwekkende plekken. Van Sydney, tot Byron Bay, Surfers Paradise en de Great Barrier Reef. Al deze plekken zijn meer dan de moeite waard om een tussenstop te maken.

De perfecte reisbuddy

Je reist solo? Echter heeft iedereen een reisbuddy nodig waarop ze kan vertrouwen. De perfecte reisbuddy geeft je met de wereldwijde contacten toegang tot memorabele ervaringen. Wij hebben hem gevonden: American Express.

Favoriete artiest op de route

Thuis heb jij de Spotify lijst van je favoriete artiest helemaal grijs gedraaid. En vervolgens kom je erachter dat ze in Sydney een concert geeft, precies op het moment dat jij hebt gepland te zullen arriveren. Genoeg redenen voor een tussenstop! Met alle kaarten van American Express heb jij toegang tot de exclusieve voorverkoop voor de mooiste concerten, waardoor jij dat felbegeerde ticket kunt scoren. Een concert in het buitenland, je favoriete artiest en een exclusieve voorverkoop: de perfecte combinatie.

Doe er maar een flesje wijn bij

Zeg je gratis wijn? Jazeker. Je perfecte reisbuddy biedt jou een extra ervaring of korting bij meer dan 600 restaurants wereldwijd. Geniet van het lekkerste eten, terwijl jij je ogen uitkijkt in de drukke straten van Ho Chi Minh. En deze ervaring wordt nóg beter met dat extra flesje wijn.

Een heerlijk bedje 

Nadat je het prachtige Tortuguero National Park in Limón hebt bezocht, heb je behoefte aan een heerlijk, zacht bedje en een goede nachtrust, voordat je weer verder gaat. Met The Gold Card of The Platinum Card van American Express krijg je een kamerupgrade bij honderden hotels wereldwijd, gratis! Zo heb je niet alleen overdag wanneer je het land aan het verkennen bent, maar ook ’s nachts toegang tot de beste reiservaring.

Sparen voor een vliegticket

Je wilt zoveel mogelijk ontdekken van de wereld. Met de Flying Blue kaart maak jij van je vliegreizen een beleving. Via het puntensysteem kun je Award Miles sparen en met deze punten bijvoorbeeld meer beenruimte of loungetoegang ‘kopen’. Bovendien spaar je sneller voor gratis vliegreizen, zodat je Cambodja nog kunt toevoegen aan je reis door Zuidoost-Azië. Zo wordt je reiservaring nóg specialer. Altijd genieten van loungetoegang? Met de Gold Card en de Platinum Card heb je altijd de mogelijkheid tot toegang tot de loungeruimtes op het vliegveld, zo kom jij uitgerust aan.

Veilig op reis

Alleen op reis? Je nieuwe reisbuddy zorgt ervoor dat jij je veilig voelt. Mocht er toch iets tegenzitten? Binnen enkele dagen heb je kosteloos een nieuwe kaart of andere oplossing, waar je ook bent ter wereld. Ook kun je gebruikmaken van Global Assist. Je staat er nooit alleen voor als je een advocaat, dokter of vervangend paspoort nodig hebt. Doordat jij je veilig voelt en je zeker weet dat alles goed is geregeld, heb je toegang tot memorabele ervaringen die je nooit meer zult vergeten. En dat is waar een perfecte reisbuddy voor hoort te zorgen, toch?