Wanneer je het Nederlandse aanbod van Netflix al helemaal hebt uitgespeeld blijft er weinig meer over zou je denken. De werkelijkheid is echter verrassend anders: op de Amerikaanse Netflix staan ruim drie keer zoveel films en series als bij ons! En jij kunt ze bekijken! Maar hoe dan? We leggen het je graag uit.

Niet Overal hetzelfde Netflix aanbod

Netflix heeft de ambitie om wereldwijd hetzelfde aanbod voor iedereen te verzorgen. Ze maken hiervoor afspraken met alle rechthebbenden over de uitzendrechten van films en series. Het komt echter voor dat ze voor bepaalde landen geen toestemming krijgen om de afleveringen te mogen uitzenden. Dat is dan ook de reden waarom de laatste seizoenen van The Thundermans wel in Amerika op Netflix staat maar bij ons niet te vinden is. Net als ruim 10.000 andere films en series.

Mensen uit Nederland worden geblokkeerd

Nu wil je natuurlijk weten hoe je al die afleveringen kunt bekijken, zodat je weer een tijdje vooruit kunt. Als je vanuit Nederland probeert in te loggen op de Amerikaanse Netflix zal je een foutmelding krijgen. Netflix blokkeert namelijk gebruikers die zich niet in het geselecteerde land bevinden. Zo kan je dus ook niet inloggen op UK-versie van Netflix en andersom. Netflix controleert je locatie op basis van je IP-adres. Als je vanuit Nederland internet krijg je dus een IP-adres dat naar Nederland te herleiden is. Gelukkig is er een manier om je verbinding via een andere locatie te laten verlopen.

Een VPN gebruiken om naar Netflix USA te kijken

Wellicht heb je er al eens van gehoord: een VPN. Door je verbinding via een VPN te laten lopen zorg je ervoor dat de data versleuteld wordt. Ook verandert je IP-adres naar die van de VPN-server waarmee je verbonden bent. Wanneer je dus vanuit Nederland verbinding maakt met een server in Amerika wijzigt je IP-adres naar die van de server. Op deze manier kan Netflix er niet achter komen dat jij vanuit Nederland aan het internetten bent in plaats van Amerika. Vervolgens kun je gewoon inloggen en het volledige Amerikaanse aanbod bekijken!

Er zijn een aantal VPN-providers waaruit je kunt kiezen voor een geschikte VPN. Let er bij de keuze op dat de provider servers in Amerika heeft, zodat je daar verbinding mee kan maken. Ook is het handig om te kijken of de provider software heeft voor jou device. Je kunt namelijk ook een VPN op je telefoon, tablet, laptop of soms zelf je wifi-modem installeren. Het installeren van de software is heel makkelijk en daarna is het slechts een kwestie van een server selecteren en de VPN activeren. Gelukkig vallen de kosten van een VPN heel erg mee. Voor een paar euro per maand kun je al genieten van al het moois dat Netflix USA te bieden heeft.